7. mart 2019.7. mar 2019.
NASTAVLjENI PROTESTI ŠIROM SRBIJE

Srbija ne staje

Protesti pod nazivom “1 od 5 miliona” organizovani su i krajem prošle nedelje u vise od 80 gradova i opština u Srbiji, a nova su već zakazana.
Građani su u Beogradu pokušali da na zidove Terazijskog tunela zalepe nalepnice sa neispunjenim obećanjima predsednika Aleksandra Vučića, ali nisu uspeli u tome jer je, kako veruju, nešto "urađeno sa zidovima".
Okupljenima su se na početku protesta ispred Filozofskog fakulteta obratile samostalna poslanica Marinika Tepić i Marija Lukić bivša sekretarica predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke koga su ona i još nekoliko žena optužile za seksualno uznemiravanje.
Marija Lukić rekla je da njena borba nije politička, već da je borba za dostojanstvo, čast i pravdu i da će, ako treba pravdu potržiti i pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu.
- Ako ne smeš da izađeš na TV duel nijednom lideru opozicije, evo ja te, kao žena pozivam. Valjda nisi kukavica - poručila je Tepić.
Protest u Novom Sadu je ostao u senci govora predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića koji je, ne baš diplomatskim rečnikom, prozvao Nenada Čanka, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i njegove pristalice koje je optužio za secesionizam.
- Slušam godinama unazad priču o mogućem otcepljenju Vojvodine. Pominje se niko drugi nego da Nenad Čanak, taj politički podli, pokvareni, smrdljivi plan sprovede u delo. Taj Nenad Čanak, to smrdljivo krme, koje služi kao potkusurivanje za svaku vlast, to trulo i podlo đubre, je napravilo kuću pored kuće da bi, citiram, imao gde da smesti orgulje. Čanak, lider SDPS Rasim Ljajić i lider LDP Čedomir Jovanović su lažni opozicionari koji su veći problem nego što je to Vučić - poručio je Trifunović.
U Kragujecu je atmosferu do usijanja podigao govorom naš poznati muzičar Nikola Čuturilo.
- Moramo da čuvamu ovu vatru a ako se ona na trenutak ugasi, dogodi se mrak i zavlada tišina nemojte se plašiti. Samo oslušnite jer negde u daljini čuju se daire - rekao je Čuturilo.
Zelenović govorio u Loznici
Oko hiljadu Lozničana protestovalo je pod parolom „1od5miliona“, a uobičajena protestna šetnja ovog puta nastavljena je i do policijske stanice. Uz pištaljke i transparente, Lozničani su prošetali svojim gradom, a režimu poručili: “Dovoljno je jedan da ode, da bi cela Srbija ostala! Vučiću, odlazi!”
Na protestu je govorio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je poručio da je vreme da obrazovani, kreativni i stručni ljudi preuzmu odgovarajuće funkcije u državnim institucijama i da Srbija konačno postane normalna zemlja za život.
Lozničanima se obratio i predsednik Dveri Boško Obradović, koji je kazao da se opozicija, potpisivanjem Sporazuma sa narodom, konačno ujedinila.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa