Berza

  • aero 900 ▲ 20,00%
  • enhl 500 ⚫ 0,00%
  • fint 545 ▲ 2,06%
  • fito 2.550 ⚫ 0,00%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • mtlc 1.771 ▲ 0,06%
  • niis 543 ▼ -1,27%
  • tigr 29 ▼ -17,14%
(7. mart 2019.)
Šabačka radna zona dobija nove investicije

Dobar glas o Šapcu doveo 11 kompanija

Za više od 400 radnika otvoriće se radna mesta do kraja godine u 11 kompanija koje su izabrale Šabac za investiranje svog kapitala koji u ukupnom iznosu prevazilazi 25 miliona evra
Dobar glas o Šapcu doveo 11 kompanija
Među njima je devet stranih kompanija i dve domaće.
Krajem januara ove godine, najavljujući dolazak deset novih investicija u Šabac, gradonačelnik Nebojša Zelenović istakao je da “danas u Šapcu svako ko zaista traži posao nema problem da ga nađe”. On je tom prilikom rekao da je Šabac privlačenjem investitora pokazao da je zaista najbolje mesto za investicije u Srbiji.
Tragom ove najave, proveravali smo čime će se baviti kompanije koje dolaze u naš grad i do koje faze su stigle najavljivane investicije.
Novina u odnosu na januarsku najavu je dolazak još jedne firme - firma “Vasić” je kupila parcelu od 62 ara u Severozapadnoj radnoj zoni i baviće se prodajom stočne hrane.
Nijedna od kompanija nije dobila ništa besplatno što je praksa u većini gradova u Srbiji. Šabac ne poklanja zemljište, a investitori dobijaju potpuno infrastrukturno opremljenu parcelu.
Jedna od kompanija koja je kupila parcelu je “Nepi investment” koja će izgraditi tržni centar. U prilog njihovoj nameri da uskoro počnu gradnju govori i činjenica da su podneli zahtev za lokacijske uslove.
Šapčanima sada već dobro poznata italijanska kompanija “Pasubio” koja se bavi proizvodnjom kože za unutrašnjost luksuznih automobila, proširiće svoju proizvodnju u toku ove godine i duplirati broj zaposlenih.
Još jedna firma koja trenutno priprema dokumentaciju za širenje svoje proizvodnje za dodatnih 1500 kvadrata je firma “Vopakel”. Ova italijanska kompanija je u Šapcu od 2015. godine, a pozitivno iskustvo u poslovanju i efikasnost lokalne samouprave, bili su odlučujući faktori da svoju investiciju prošire, ali to je presudilo i za dolazak nove kompanije “Foks-Pak”.
Direktor firme “Foks-Pak” Dejvid Tomasin najavio je u januaru da će ova firma proizvoditi ambalažu za hranu za kućne ljubimce u hali od 2.000 kvadrata i da će realizacija investicije početi u narednim mesecima.
Italijanski investitor “Toreks” u toku ovog meseca počinje sa adaptacijom hale u kojoj će proizvoditi rashladne uređaje, dok će austrijski "Heksko" čija će proizvodnja biti komplementarna sa “Toreksom” u aprilu početi sa adaptacijom proizvodnog prostora.
Adaptaciju hale počinje i “Ruski Kraski” koji će proizvoditi farbu za automobile, dok je “Mega metal” koji se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija kupio parcelu od 62 ara u Severozapadnoj radnoj zoni.
Još jedna firma koja već posluje u Šapcu odlučila je da proširi svoju proizvodnju i trenutno adaptira halu za novi proizvodni pogon, to je italijanska firma “ODS Tehnolodži” koja pravi delove za motore.
U Šabac dolazi i kompanija “Teh pakedžing suplajs” iz Austrije koja će u Severozapadnoj radnoj zoni proizvoditi ambalažu.
U Šapcu posluje sedam italijanskih kompanija pa se, kako je rečeno, razmišlja o uspostavljanju male italijanske zajednice kompanija koje imaju dobre uslove za poslovanje.

Najnoviji broj

12. mart 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa