Berza

  • jesv 6.000 ⚫ 0,00%
  • jmbn 4.451 ▼ -12,81%
  • kmbn 2.784 ▲ 9,26%
  • lsta 510 ▲ 2,00%
  • niis 579 ▲ 0,70%
  • nssj 600 ▲ 0,17%
  • ztpk 700 ▲ 9,38%
(7. mart 2019.)
KONFERENCIJA GRADONAČELNIKA U IZRAELU

Dobra prilika za razmenu iskustava

Dobra prilika za  razmenu iskustava
Prošle sedmice gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prisustvovao je 33. Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika u Tel Avivu. Zvanična poseta Jerusalimu poslužila je za upoznavanje sa savremenim visokim tehnologijama, ali i razmenu isksutava o izazovima sa kojima se gradonačelnici širom sveta svakodnevno suočavaju.
Centralna tema konferencije bili su Inovativni gradovi, dok je kao cilj postavljeno spajanje globalnih lidera sa revolucionim visokotehnološkim i sajber kompanijama iz Izraela, i ekspertima urbanog razvoja u Start-up Nation.
Tokom posete Jerusalimu, gradonačelnik Šapca je pored redovnih sastanaka, imao priliku da obiđe Nacionalni muzej Holokausta, prisustvuje prijemu u Američkoj ambasadi, simbolično pokrene berzu u Tel Avivu, i tom prilikom se sretne sa brojnim svetskim zvaničnicima. Bitna poznanstva su ostvarena sa gradonačelnikom Tel Aviva Ronom Huldaijem, američki ambasadorom u Jerusalimu Dejvidom Fridmanom, premijerom Izraela Bendžaminom Njetanahuom i gradonačelnnicom Haife dr Einat Kalisch-Rotem, prvom ženom koja vodi jedan od tri najveća grada u Izraelu.
Međunarodnu konferenciju gradonačelnika u Izraelu, na kojoj su teme pametni, bezbedni i održivi gradovi, organizovali su Američki jevrejski kongres i Američki savet za svetsko jevrejstvo u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Izraela i Federacijom lokalnih vlasti Izraela.

Najnoviji broj

2. april 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa