7. mart 2019.7. mar 2019.
Dobra prilika za  razmenu iskustava
KONFERENCIJA GRADONAČELNIKA U IZRAELU

Dobra prilika za razmenu iskustava

Prošle sedmice gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prisustvovao je 33. Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika u Tel Avivu. Zvanična poseta Jerusalimu poslužila je za upoznavanje sa savremenim visokim tehnologijama, ali i razmenu isksutava o izazovima sa kojima se gradonačelnici širom sveta svakodnevno suočavaju.
Centralna tema konferencije bili su Inovativni gradovi, dok je kao cilj postavljeno spajanje globalnih lidera sa revolucionim visokotehnološkim i sajber kompanijama iz Izraela, i ekspertima urbanog razvoja u Start-up Nation.
Tokom posete Jerusalimu, gradonačelnik Šapca je pored redovnih sastanaka, imao priliku da obiđe Nacionalni muzej Holokausta, prisustvuje prijemu u Američkoj ambasadi, simbolično pokrene berzu u Tel Avivu, i tom prilikom se sretne sa brojnim svetskim zvaničnicima. Bitna poznanstva su ostvarena sa gradonačelnikom Tel Aviva Ronom Huldaijem, američki ambasadorom u Jerusalimu Dejvidom Fridmanom, premijerom Izraela Bendžaminom Njetanahuom i gradonačelnnicom Haife dr Einat Kalisch-Rotem, prvom ženom koja vodi jedan od tri najveća grada u Izraelu.
Međunarodnu konferenciju gradonačelnika u Izraelu, na kojoj su teme pametni, bezbedni i održivi gradovi, organizovali su Američki jevrejski kongres i Američki savet za svetsko jevrejstvo u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Izraela i Federacijom lokalnih vlasti Izraela.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa