4. april 2019.4. apr 2019.
ŠAMPIONI, VICEŠAMPIONI
TEKVONDO: PRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE I SENIORE

ŠAMPIONI, VICEŠAMPIONI

Na Novom Beogradu, u dvorani „Žarko Žeravica“ nastupilo je 319 tekvondo boraca iz 56 klubova Srbije na Prvenstvu države za kadete i seniore. Među kadetima i seniorima, u vrhu se se pozicionirala dva kluba iz našeg grada, a ukupno je u Šabac pristiglo 13 odličja. Uz oposeban osvrt na nastupe ŠAPCA i LETNjIKOVCA, dodajemo i jednu medalju trećeg kluba iz Šapca VINER ČIVIJA koju je osvojio NEMANjA ILIĆ (do 33 kg).
TK ŠABAC
Tekvondisti ŠAPCA, predstavnici kluba u muškoj kadetskoj konkurenciji osvojili su trofej namenjen ekipnom šampionu Srbije. Do šampionskog zvanja vodilo ih je dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja. Šampioni kategorija do 37 i 45 kg postali su UROŠ BELANOVIĆ i ŽARKO KRAJIŠNIK. Drugu poziciju zaslužio je VUKAŠIN KARAVIDIĆ u kategoriji do 41 kg, dok je MILAN KERKEZ bio treći do 45 kg. Muškoj ekipi titulu je donelo 29 poena, jednim više od beogradskog „Galeba“. U ukupnom plasmanu kadeta ŠABAC je na deobi treće i četvrte pozicije (32 boda).
Kolekciju medalja ŠAPCA upotpunili su i KSENIJA ŽIVKOVIĆ, trećeplasirana među kadetkinjama težinske kategorije do 47 kg i MATEJA IVANOVIĆ, seniorski prvak za borce do 54 kg.
Bronzu je osvojila i ANDREA MILANKOVIĆ, seniorka, ali u B kategoriji.

TK LETNjIKOVAC
Šabački klub LETNjIKOVAC drugi je tim Srbije u kategoriji seniora. Predstavnici ovdašnje ekipe zaslužili su 26 bodova i samo je ekipa „Azije“ (Novi Beograd) bila bolja. Pojedinačno, Letnjikovčani su dobili dva seniorska šampiona, dva vicešampiona i jednog nosioca bronze.
Letnjikovac je dominirao posebno u kategoriji do 80 kg, gde su Šapčani osvojili zlato, srebro i bronzu! U finalu je iskusniji IVAN KARAJLOVIĆ savladao klupskog druga MARKA MARKOVIĆA, a VANjA MIĆIĆ je zaslužio bronzu. BOJAN STEFANOVIĆ je „srebrni“ do 58 kg, kao i MATEJA VUČINIĆ (do 87 kg). U kategoriji gde je Mateja stigao do finala, bronzu je osvojio VIKTOR PUŠKIĆ.
Jednu medalju Letnjikovčani imaju i među kadetima. ALEKSA VASIĆ beše treći u kategoriji do 57 kg.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa