11. april 2019.11. apr 2019.
TA „LUDA“ ZONA
FUDBAL: KOLUBARSKO – MAČVANSKA ZONA

TA „LUDA“ ZONA

Prve tri ekipe u borbi za titulu i viši rang, svi ostali u borbi za opstanak. Promene na tabeli velike svako kolo. Radnički u Vrelu, Mačva favorit u Klupcima
Prve tri ekipe su u borbi za titulu, za pehar, za srpskoligaški status od jeseni 2019. godine, svi ostali, bukvalno svi, počevši od četvrtoplasirane ekipe, nalaze se u ozbiljnoj borbi za opstanak. Male su šanse da deveto i deseto mesto donesu opstanak, a te pozicije imaju samo tri boda manje od četvrtoplasiranih Leššničana. Odlučuje sve, svaki gol!
Kako je kada je važan svaki pogodak zna MAČVA. Bogatinci su kolo dočekali na drugoj poziciji, lagano trijumfovali kao i njihov konkurent iz Lajkovca, no novu rundu čekaju kao lideri zahvaljujući ubedljivijem trijumfu. Rivale ne razdvaja čak ni gol razlika, već više postignutih golova. Iz prikrajka čekaju Valjevci. Ako postoje već otpisane ekipe, onda su to STOBEKS i Osečina, a baš Klupčani dočejuju Bogatić. Sve je na strani „Mačve“ i realan je ubedljiv trijumf, jednak onom iz jeseni u Bogatiću, a jedini problem može biti motiv „otpisanih“. Najvažnija su tri boda, ali važno je i kako se osvoje. Lajkovac dočekuje Ribnicu sa idejom trijumfa i popravljanja gol razlike.
RADNIČKI odlično je počeo proleće, međutim još je u opasnoj zoni, jer je gužva prevelika. Šapčani su ugroženi, a samo tri boda od četvrtog mesta! U sličnoj pozici je i njihov naredni domaćin VRELO. Tim iz rodnog mesta Nemanje Matića, koji nastupa u dresovima Čelzija, donaciji svog „zemljaka“ i finansijera, prekinuo je u Šapcu u oktobru dobar start Radničkog u ligi i sada je idealna prilika za „osvetu“ Ekipe su sličnih kvaliteta, domaći iskusniji. U oba tima ima igrača sa iskustvom igre u višem rangu. Domaći su jaki na svom terenu, ali su i u seriji od tri uzastopa poraza, ne znaju za pobedu tokom proleća, Šapčani su pobedili u tri od četiri poslednje utakmice.
Situacija je takva, poraz mnogo više šteti, nego što pobeda koristi. Utakmice su zakazane za nedelju od 15:30.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa