11. april 2019.11. apr 2019.
Lepši i sređeniji Šabac
VELIKI INVESTICIONI CIKLUS U GRADU

Lepši i sređeniji Šabac

Šabac dobija Savsku aveniju, Vinaverov trg, kao i rekonstruisan Dom vojske i Sokolski dom. U naselju Benska Bara kompletno sređivanje saobraćajnica, mobilijara i zelenih površina
U Šapcu je nedavno krenuo veliki investicioni ciklus koji podrazumeva i veliko građevinsko sređivanje našeg grada, a samim tim i lepši i sređeniji grad.
Prema rečima Milana Vasića, načelnika Gradske uprave, Šabac je bio više nego štedljiv u proteklom periodu, a i porasli su prihodi na osnovu poreza na zarade pošto je otvoren veliki broj novih radnih mesta, stekli su se uslovi za značajnije ulaganje u infrastrukturu grada.
-U narednih 45 dana biće kompletno završene ulice Vojvode Mišića, Popa Karana, Miloša Pocerca i Koste Abraševića. Upravo je putna infrastruktura nešto u šta će u Šapcu biti uloženo najviše novca iz budžeta - kaže za Glas Podrinja Vasić.
Prema njegovim rečima, jedna od velikih investicija se odnosi i na uređenje naselja Benska Bara.
- U planu je uređenje svih saobraćajnica, zelenih površina i mobilijara u ovom naselju. Vrednost svih radova u Benskoj Bari iznose 200 miliona dinara i posle tih radove, jedno od najvećih gradskih naselja dobiće potpuno nov i savremeni izgled - napominje Vasić.
U planu je i uređenje Savske avenije koja podrazumeva konačni izlazak Šapca na reku Savu. Radi se o sređivanju prostora koji je vezan za ulice Kralja Aleksandra i Janka Veselinovića.
- Šabac će dobiti novu i to veliku pešačku zonu koja će se prostirati do obale reke Sava. U pitanju je deo projekta „Sava park“ kojim će se dobiti proboj ka reci i koji će u potpunosti da otvori tvrđavu. Za uređenje Savske avenije izdvojeno je oko 110 miliona dinara - napominje naš sagovornik.
Vasić, kao jedan od značajnijih investicionih projekata ističe i sređivanje površine oko Zorkinog solitera koji će postati Vinaverov trg.
- Trenutno se završava dokumentacija, a radovi bi trebalo da počnu na leto. To je prostor koji je do sada uglavnom bio parking, a sada će dobiti potpuno novu namenu i imaće više ucrtanih parking mesta nego što je sada slučaj. Prostor oko Zorkinog solitera dobiće neprepoznatljiv izgled i biće u skladu sa tri Vinaverova sveta. Za izgradnju Vinaverovog trga je predviđeno oko 40 miliona dinara - naglašava Vasić.
Značajni investicioni ciklusi podrazumevaju i rekonstrukciju Doma vojske, kao i rekonstrukcija Sokolskog doma.
- Kada je reč o Domu vojske, u pitanju je parterno uređenje. U toku je izrada projektne dokumentacije, a za Sokolski doma je raspisan tender. Za Dom vojske je predviđeno 50 miliona dinara, a za Sokolski dom do 40 miliona - kaže Vasić.
Među planirane radove spadaju i oni u Osnovnoj školi “Nata Jeličić” i za tu namenu je raspisan tender.
Pouzdan partner
Radovi dobro napreduju, a dinamika je takva da se ulice rekonstruišu u predviđenom roku, za nekoliko dana. Iskoristićemo što više ovu građevinsku sezonu, do kraja godine dokle god bude moglo da se radi. Važno je da novca ima dovoljno, iako nam država duguje 30 miliona evra, ali svaki od izvođača koji bude sarađivao sa Gradom biti isplaćen uredno, istoga dana po izvršenju radova. Mi smo pouzdan partner. Vodimo računa o građanima i o firmama sa kojima sarađujemo. Imaćemo puno novih sadržaja u gradu, ali polako radimo jednu po jednu ulicu, jednu po jednu građevinsku zonu - zaključuje Vasić.

N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa