2. jun 2011.2. jun 2011.
POLjOPRIVREDA NA KOLENIMA, ČEKA POMOĆ DRŽAVE

SUBVENCIJE SPORO STIŽU

Vlada Srbije donela odluku da subvencioniše poljoprivredne proizvođače, koji raspolažu sa do deset hektara. Ratari sumnjičavo vrte glavom, uvereni da će obećano koristiti ali život ne može da čeka
Njive su već zasejali. Opet se svako snalazio, kako je umeo i mogao. Koliko uspešno, najbolje će pokazati ovogodišnja žetva. U toku je zaštita useva od korova. Ponovo, velika ulaganja.
Ko se kako snađe. Predstoji nam da se molimo svevišnjem. Samo nam on izgleda može pomoći. Više kiše i sunca . Takvu klimu priželjkujemo. A život ne može da čeka. Kukuruz raste, a snjim i korov. Uravnali su na mnogim njivama. Nema novca više ni u slamaricama. Sve smo ispraznili. Ako ne rodi. Ako nam se ulog ne isplati, propast, kaže Avram Gišić poljoprivrednik iz Belotića. On proizvodi hranu na manjem posedu. Najviše za porodicu, a što pretekne prodaje. Od skromne penzije, danas se teško sastavlja kraj s krajem. Avrem je i predsednik Udruženja odgajivača ovaca i koza opštine Bogatić “Belo jagnje“.
Tražili smo pre nekoliko godina pomoć u vidu donacije od države za unapređenje proizvodnje ovaca u našem kraju. Nažalost ona je izostala i situacija sa odgojem ovaca i koza u Mačvi, a i celoj Srbiji nije najbolja. Prinuđeni smo da “svaštarimo“ u proizvodnji da bi preživeli. Ne odustajemo od zahteva za pomoć u cilju povoljnijih uslova za bavljenje stočarstvom. Nadam se da će i novo ministarstvo za poljoprivredu pravilno shvatiti naše želje i nastojanja i ono pomoći, dodaje Gišić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa