9. jun 2011.9. jun 2011.
VLADIMIR MARIČIĆ DžEZ PIJANISTA I KOMPOZITOR

SEĆANjA NA ŠABAC PRETOČENA U KOMPOZICIJE

Džez trio Vladimira Maričića uz vokalnu pratnju Tanje Jovićević nastupio je u Šabačkom pozorištu u okviru obeležavanja Lazinih dana u našem gradu. Nakon razmene energije sa šabačkom publikom Vlada nam je preneo aktuelnosti iz svog rada i života
Volim da sviram u Šapcu i pred šabačkom publikom, uložili smo puno godina rada i truda da formiramo jezgro publike za džez i bluz. Za koji dan izlazi moj novi album, pod nazivom „Ulice Balkana“. Pre par dana, tačnije 12. maja imao sam koncert u beogradskom Domu Sindikata, koji je ispunio sva moja očekivanja, kaže Vlada.
RTS je snimao koncert, kojem je prisustvovalo oko 1.000 ljudi. Za nekoliko dana biće završena montaža snimka ovog koncerta i daleko veći broj zaljubljenika moći će da uživa u kvalitetnom džezu.
Želeo bih sa vama da podelim jednu ekskluzivnu informaciju koju do sada nisam pominjao, a to je objavljivanje moje knjige „Balkan džez“. U pitanju je muzička knjiga, koja će kada ugleda svetlost dana, u većoj meri služiti kao udžbenik. Ovo delo je fuzija srpske tradicionalne muzike i džez elemenata. U knjizi na teoretski i praktičan način objašnjavam kako i zašto sam stvarao i koja pravila se moraju poštovati. Uz knjigu će biti i jedan DVD koji će poslužiti kao vodič za praktično izvođenje primera. Namera mi je da sa ovom knjigom držim predavanja u zapadnoevropskim zemljama.
Vlada Maričić rođen je u Šapcu 26. januara 1965. godine, gde je završio osnovnu školu, osnovnu muzičku i Srednju Ekonomsku školu. U Šapcu je napravio svoje prve korake u muzičkoj karijeri, gde je već sa 15 godina počeo da zarađuje baveći se muzikom.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa