Berza

  • aero 900 ▲ 12,50%
  • dinnpb 5.499 ▲ 12,94%
  • fint 560 ▲ 2,75%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.529 ▼ -0,43%
  • kmbnpb 870 ⚫ 0,00%
  • niis 566 ▲ 2,72%
  • trgom 902 ▲ 0,22%
(30. maj 2019.)
STO PEDESET GODINA POSTOJANjA ŠKOLE U ŠTITARU

Proslava jubileja

Proslava jubileja
Meštani Štitara obeležili su protekle sedmice prigodnim programom sto pedeset godina postojanja škole u ovom selu izdvojenog odeljenja OŠ „Majur“. Manifestaciji su prisustvovali u ime grada predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Tatjana Marković.
Uz obeležavanje jubileja predstavljen je i školski časopis „Đački kutak“, koji traje 17 godina.
- Postojanje časopisa dokazuje entuzijazam radnika i dobar način rada sa decom. Grad Šabac podržava obrazovanje o čemu svedoči i činjenica da se četvrtina našeg budžeta izdvaja kako za predškolsko tako i osnovno i srednje. Volimo da kažemo da je Šabac grad znanja i želimo da zadržimo taj epitet. Trudimo se da uslovi za obrazovanje budu jednaki i u gradskom i u seoskom području, rekao je Pajić i dodao da ovaj veliki jubilej obavezuje na još odgovorniji rad.
Koliki je značaj obrazovanja za sve nas istakao je i Živan Makević, direktor Majurske škole i izdvojenog odeljenja u Štitaru.
-Vek i po rada jedne škole, jubilej je dostojan pažnje i divljenja. Škola u Štitaru je jedna od retkih u kraju koja se može ponositi i pohvaliti sa sto pedeset godina rada. Učenici naše škole, svake godine postžu sve bolje i bolje rezultate, a škola je kao i gradske, opremljena. Trudimo se da deci omogućimo odlične uslove, istakao je Makević i dodao da je škola imala 15 učenika koji su učestvovali na republičkom takmičenju, a kao znak kvalitetnog i dobrog rada, uručene su nam mnogobrojne nagrade i za nastavnike i učenike koji se trude. Urađeni su enterijer i eksterijer, termoizolacija, stolarija. Imamo pomoć Grada Šapca, MZ Majur i Štitar.
Trenutno školu pohađa 95 učenika, a u prvi razred biće upisano 12 đaka. Preko 1.000 akademaca je poniklo iz Škole u Štitaru. U planu je uređenje terena i želja je da se sala Doma kulture adaptira u fiskulturnu.

K.J.Đ

Najnoviji broj

2. april 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa