11. jul 2019.11. jul 2019.
Ugasila 90 svećica na rođendanskoj torti
BAKA VIDOSAVA TODOROVIĆ IZ KAMENICE, MEĐU NAJSTARIJIM
U OPŠTINI KOCELjEVA

Ugasila 90 svećica na rođendanskoj torti

Baka Vidosava je 26. juna ove godine ugasila 90 svećica na rođendanskoj torti. Trenutno ima 11 unučadi. Sin Zoran je redovno obilazi i snabdeva životnim potrepštinama
Možda izgleda nestvarno ali rad je baku Vidosavu Todorović iz Kamenice u opštini Koceljeva održao do danas krepkom i vitalnom. Odkad zna za sebe je dosta radila. Prvo kod oca u Draginju. Bilo je, kaže njih petoro dece i otac nije mogao da je školuje.
Udajom u susedno selo (Kamenica), gotovo da se ništa nije promenilo. Ni tu nije imala mnogo vremena za odmor.
- Peri, mesi u njivu. Muž Miroslav je mnogo pio. Nisam se stidela rada, samo da bi decu izvela na pravi put. I danas malo radim u baštici oko živine. Sa komšijama se dobro slažem, deca dosta pomažu. Posebno sin Zoran, koji je na privremenom radu u Beču. Tamo je radila i ćerka Zorica. Danas je u penziji i živi u obližnjem selu, kaže baka Vidosava.
Zatekli smo je u društvu komšinice Slavice sa kojom redovno pije kafu.
- Ovde uvek rado volim da dođem i prijatno se osećam. Uz kafu razmenimo po koju. Vidosava je vitalna i vredna žena. Njeni saveti su mi dragoceni, kaže Slavica, uvek spremna da pomogne komšinici.
Baka Vidosava je 26. juna ove godine ugasila 90 svećica na rođendanskoj torti. Trenutno ima 11 unučadi, a osim što redovno dolazi i održava rodno ognjište, sin Zoran je, najviše leti, kad u ovom živopisnom kraju provodi godišnji odmor snabdeva raznim životnim potrepštinama, ne zaboravljajući da često napomene veliki i težak rad koji je preživela njegova majka.
Lj. Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa