Info

Berza

  • aero 800 ▼ -11,11%
  • aven 1.249 ▼ -3,92%
  • enhl 500 ⚫ 0,00%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.548 ▲ 0,71%
  • lsta 500 ▼ -10,23%
  • niis 548 ▲ 0,92%
  • plnm 470 ▼ -6,00%
  • tlkb 12.000 ▼ -1,31%
(1. avgust 2019.)
POVEZIVANjE CENTRA GRADA SA TVRĐAVOM

Savska avenija gotova na jesen

Radovi koštaju 110 miliona dinara. Rok za završetak radova je kraj novembra, a do Vašara će biti završen najveći deo radova da bi građani mogli da uživaju u ovom prostoru i u Vašaru
Savska avenija gotova na jesen
Na prostoru Starog grada u toku je izgradnja Savske avenije, uređene pešačke površine koja će povezati centar grada i Tvrđavu. Savska avenija je ujedno i prvi korak u realizaciji Savaparka jer je deo ovog budućeg zelenog kompleksa uz Savu.
Prilikom posete radovim, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović naglasio je da su radovi na projektu Savapark najvažniji radovi.
- Ovo je potpuno drugačiji pristup jednog grada na reci od onog na šta smo mi navikli da imamo. Najatraktivnija zona u našem gradu je opredeljena na korist svim građanima i koristiće se za sport, kulturu, rekreaciju. Zahvaljujem se svim građanima koji su učestvovali u zajedničkom projektovanju jednog ovakvog važnog projekta kao što je Savapark i ovo je prva faza u kojoj će biti urađen prilaz i povezivanje centra grada sa Tvrđavom. Radovi koštaju 110 miliona dinara. Rok za završetak radova je kraj novembra, a do Vašara će biti završen najveći deo radova da bi građani mogli da uživaju u ovom prostoru i u Vašaru. Paralelno sa ovim se zavšavaju projekti neophodni za nastavak radova na Savaparku, a to su kanal 1 i kanal 2 i jezero. To je ono što će pomoći da ovaj prostor dobije pun sjaj, zelenilo i različite vodene tokove i površine, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Arhitekta Ksenija Lukić najavila je da će Savska avenija sadržati nove moderne klupe, pešačke i biciklističke staze kao i novo dečje igralište.
- Kao što je najavljeno počeli su radovi na uređenju Savske avenije. To je prvi i najvažniji korak u početku realizacije Savaparka kao ogromnog budućeg zelenog kompleksa našeg grada. Ovaj projekat će trajati nekoliko meseci i treba da poveže centar grada sa Šabačkom tvrđavom tako što ćemo imati niz pešačkih prilaza, biciklističkih staza, zelenih uređenih površina, potpuno nov mobilijar i dečje igralište. Ovo je prva zona pristupa u Savapark, rekla je Ksenija Lukić.

Najnoviji broj

2. april 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa