1. avgust 2019.1. avg 2019.
BUDIMPEŠTA ZA SEGEDIN
KAJAK: REPREZENTATIVNE PRIPREME

BUDIMPEŠTA ZA SEGEDIN

Najbolji kajakaši Srbije privode kraju pripreme za svakako najvažnije ovosezonsko takmičenje, Svetski šampionat čiji je domaćin Segedin od 21. do 25. avgusta. Jedna od poslednjih baza naših kajakaša je prestonica države domaćina planetarne smotre, Budimpešta. U glavnom gradu našeg severnog suseda spojili su se najbolji iz različitih disciplina, a među putnicima koje je izabrao selektor Bora Sibinkić je i četvoro članova šabačkog kluba ZORKA.
Na Svetskom prvenstvu će se „izbijati“ norme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a da se tamo nađu pokušaće nosioci srebra iz Rija 2016. MILENKO ZORIĆ „zorkaš“ i njegov kolega iz čamca, nekadašnji član šabačkog kluba Marko Tomićević. Naravno, nastupaju u njihovoj omiljenoj disciplini K2 1.000.
Posle Brazila gde je veslao u dvojcu na 200 metara, NEBOJŠA GRUJIĆ želi da bude i na dalekom istoku, u novouvedenoj disciplini, K4 500, gde je član kvarteta: Stefan Vekić, Vladimir Toribarov i Marko Dragosavljević (takođe nekadašnji kajakaš Zorke).
Trener četverca je Šapčanin UROŠ PAVLOVIĆ, a u stručnom štabu reprezentacije je i nekadašnji osvajač zlata na Svetskom, MILAN ĐENADIĆ. Kada govorimo o značaju šabačkog kajaka za Srbiju, treba dodati da je u sastavu trenera još jedan bivši član našeg kluba Uroš Mitjev.
U ekspediciji Srbije je 12 kajakaša i kajakašica, četiri trenera, selektor i fizioterapeut.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa