30. jun 2011.30. jun 2011.
U ŠAPCU ODRŽANA MANIFESTACIJA „AKTIVNI ZA REKE“

IZLOŽBA POD VRBOM

Unija ekologa „UNEKO“ Podrinje -Šabac u nastavku manifestacije „Aktivni za reke“ obeležila 29. jun - Dan Dunava. Na Starom gradu organizovana izložba fotografija učenika Škole za umetničke zanate. U organizaciji Ekološkog udruženja „Ada Savica“, u Drenovačkom rukavcu organizovano takmičenje za najbolji riblji kotlić. Cilj ovih manifestacija je podizanje ekološke svesti za očuvanje reka i priobalja
Juče je u Šapcu Unija ekologa „UNEKO“ Podrinje - Šabac obeležila 29. jun - Dan Dunava. Ova akcija je nastavak manifestacije“Aktivni za reke“ koju Unija ekologa organizuje u saradnji sa Direkcijom za vode Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Cilj je podizanje ekološke svesti kod stanovništva i potrebe da se zajedničkom aktivnošću pojedinaca i institucija očuvaju vodni resursi, pre svega resursi Save i Dunava i njihovog priobalja.
Povodom Dana Dunava, Unija ekologa organizovala je niz zanimljivih aktivnosti. Na Starom gradu, u prigodnom ekološkom ambijentu ispod stare vrbe, organizovana je izložba fotografija. Fotografije su radili učenici Škole za umetničke zanate iz Šapca na temu „Slike Save i njenih obala“ i sa ciljem da se posmatračima skrene pažnja na bogatstvo lepota i prirodnih resursa ove velike reke. Njihov umetnički doprinos i ugao gledanja na reku izazvali su veliko interesovanje posmatrača izložbe. Pored toga što su najbolji radovi učenika Škole za umetničke zanate bili izabrani da budu predstavljeni na izložbi, Unija ekologa će, kao posebno priznanje i motivaciju za dalje usavršavanje, učenicima koji su izlagali svoje radove, organizovati posetu nekom od nacionalnih parkova i rezervata prirode. Na tim ekskurzijama oni će moći da upotpune svoje ekološke slike Srbije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa