17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Potvrda tradicije konjarstva u Mačvi
ODRŽANA PETA FIJAKERIJADA U PRNjAVORU

Potvrda tradicije konjarstva u Mačvi

Prošle subote u Prnjavoru je organizovana peta Fijakerijada. Uz paradu zaprega sa konjima održan je i sajam stoke i mehanizacije, kao i izložba kućnih ljubimaca.
Dobri konji oduvek su se uzgajali u Mačvi, tako je i sam događaj bio izuzetno kvalitetan. Bile su zastupljene sve rase konja, kao i mešanci. Dodeljeno je ukupno oko 180 priznanja za najbolje.
Za najlepši fijaker proglašena je zaprega iz Sremske Mitrovice u vlasništvu “Glas komerca” sa posadom koju su činili Ranko Popović i Kristijan Stracevski.
Održano je i takmičenje konja pod sedlom, što nije uobičajeno za ovakve manifestacije. Pobedilo je grlo Klara, rase hetflinger, vlasnika Miroslava Popovića sa Borisom Keleuvom u sedlu.
Fijakerijadu su organizovali Pokret za Prnjavor, Turistička organizacija Šapca, Crkvena opštine Prnjavor i Savet Mesne zajednice Prnjavor.
-Turistička organizacija grada Šapca prepoznala je potencijal koji nosi organizacija jedne ovakve manifestacije i uzela aktivno učešće u njenoj organizaciji. O ispravnosti procene verujem najbolje govori činjenica da je za pet godina izrasla u ozbiljnu i prepoznatljivu manifestaciju koja pored izložbe i defilea fijakera, sadrži i sajam stoke, poljoprivrede, kao i izložbu kućnih ljubimaca. Velika poseta kroz brojne sadržaje daje mogućnost da se predstave turistički potencijali Prnjavora i skrene pažnja na ovo lepo mesto kao destinaciju, kaže direktor TOŠ Srđan Mitrašinović.
Više od 150 konja u različitim kategorijama toga dana je prodefilovalo Prnjavorom.
-Tradicionalna manifestacija koja okuplja ljubitelje životinja, pre svega zaljubljenike u konje, pokazala je još jednom da Mačva ima vekuvnu tradiciju uzgoja lepih i brzih ovih plemenitih životinja. Zanimljivo je da svake godine imamo sve više dece izlagača na našem sajmu, rekao je Đorđe Živković u ime Pokreta za Prnjavor.
“Delta Đenerali” obezbedila je vredne poklone za pobednike, dok je “Tomsin” bio sponzor manifestacije.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa