17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Potvrda tradicije konjarstva u Mačvi
ODRŽANA PETA FIJAKERIJADA U PRNjAVORU

Potvrda tradicije konjarstva u Mačvi

Prošle subote u Prnjavoru je organizovana peta Fijakerijada. Uz paradu zaprega sa konjima održan je i sajam stoke i mehanizacije, kao i izložba kućnih ljubimaca.
Dobri konji oduvek su se uzgajali u Mačvi, tako je i sam događaj bio izuzetno kvalitetan. Bile su zastupljene sve rase konja, kao i mešanci. Dodeljeno je ukupno oko 180 priznanja za najbolje.
Za najlepši fijaker proglašena je zaprega iz Sremske Mitrovice u vlasništvu “Glas komerca” sa posadom koju su činili Ranko Popović i Kristijan Stracevski.
Održano je i takmičenje konja pod sedlom, što nije uobičajeno za ovakve manifestacije. Pobedilo je grlo Klara, rase hetflinger, vlasnika Miroslava Popovića sa Borisom Keleuvom u sedlu.
Fijakerijadu su organizovali Pokret za Prnjavor, Turistička organizacija Šapca, Crkvena opštine Prnjavor i Savet Mesne zajednice Prnjavor.
-Turistička organizacija grada Šapca prepoznala je potencijal koji nosi organizacija jedne ovakve manifestacije i uzela aktivno učešće u njenoj organizaciji. O ispravnosti procene verujem najbolje govori činjenica da je za pet godina izrasla u ozbiljnu i prepoznatljivu manifestaciju koja pored izložbe i defilea fijakera, sadrži i sajam stoke, poljoprivrede, kao i izložbu kućnih ljubimaca. Velika poseta kroz brojne sadržaje daje mogućnost da se predstave turistički potencijali Prnjavora i skrene pažnja na ovo lepo mesto kao destinaciju, kaže direktor TOŠ Srđan Mitrašinović.
Više od 150 konja u različitim kategorijama toga dana je prodefilovalo Prnjavorom.
-Tradicionalna manifestacija koja okuplja ljubitelje životinja, pre svega zaljubljenike u konje, pokazala je još jednom da Mačva ima vekuvnu tradiciju uzgoja lepih i brzih ovih plemenitih životinja. Zanimljivo je da svake godine imamo sve više dece izlagača na našem sajmu, rekao je Đorđe Živković u ime Pokreta za Prnjavor.
“Delta Đenerali” obezbedila je vredne poklone za pobednike, dok je “Tomsin” bio sponzor manifestacije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa