31. oktobar 2019.31. okt 2019.
Grad i sećanje
63. Oktobarski salon u Šapcu

Grad i sećanje

63. Oktobarski salon: „Grad i sećanje“ biće otvoren u četvrtak, 31. oktobra, u 19 časova u Narodnom muzeju Šabac
Ovogodišnji, 63. Oktobarski salon transformisan je u skladu sa idejom o potrebi izdvajanja određenih fenomena u savremenoj umetnosti i njihovog dubljeg tumačenja i analize, te je Oktobarski salon koncipiran kao selekcionisana tematska izložba, uz kustosko rukovođenje. Kustosi izložbe, istoričari umetnosti Nela Tonković i Filip Kovačević, pozvali su jedanaestoro umetnika u čijem dosadašnjem radu su vidljivi odrazi teme Salona: „Grad i sećanje“. Imajući na umu da je Salon osnovan kao izložba šabačkih umetnika, kustosi su odabrali šestoro umetnika čiji rad je vezan za Šabac i petoro sa scene vizuelnih umetnosti u Srbiji, kako bi prikazali na koje sve naćine savremena umetnost u našoj sredini tretira temu odnosa grada i sećanja. Umetnici koji ove godine učestvuju na Salonu su: umetnički par diSTRUKTURA, Ivana Ivković, Miloš Janković, Goranka Matić, Vladimir Miladinović, Brana Nikolić, Zvonko Petrović, Bojan Radojčić, Ivan Stanić, Tatjana Todorović i Saša Tkačenko.
Narodni muzej Šabac
ove godine prvi put učestvuje u produkciji radova za Oktobarski salon, imajući u vidu da je njegova tema pogodna za nastanak site specific radova, te su tako Ivana Ivković, Zvonko Petrović, Ivan Stanić i Saša Tkačenko proizveli u potpunosti nove radove za ovu izložbu.
Takođe, ovo je prva godina saradnje sa Kolekcijom Oktobarskog salona Kulturnog centra Beograda, zahvaljujući kojoj je u selekciju ovogodišnjeg Salona uvršten rad Goranke Matić, koji je vlasništvo Kolekcije OS.
63. Oktobarski salon: „Grad i sećanje“ biće otvoren u četvrtak, 31. oktobra, u 19 časova u Narodnom muzeju Šabac, a postavka će biti dostupna do 30. novembra.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa