7. novembar 2019.7. nov 2019.
Odgovorni prema prirodi i gradu
JESENjE UREĐENjE GRADA

Odgovorni prema prirodi i gradu

Mališani vrtića “Snežana” i “Poletarac”, zajedno sa radnicima “Zelenila”, zasadili su cveće u Velikom parku u Šapcu. Reč je o tradicionalnoj akciji koju orgaizuje JKP “Stari grad” Šabac u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Naše dete”.
Deca se raduju svakom izlasku u prirodu, pa su poslednje lepe dane ove jeseni zajedno sa svojim vaspitačima, iskoristili za druženje u Velikom parku i učešću u tradicionalnoj akciji sadnje cveća, koju organizuje JKP “Stari grad”
- Ekipe Gradskog zelenila, angažovane su na pripremi i sadnji cveća na površini od oko 1.700 metara kvadratnih, sa ciljem da Šabac bude što lepši i ove jeseni. Srećni smo što nam u tome pomažu najmlađi sugrađani. Cveće, lepo vreme i mladost, nema ništa lepše od toga – istakao je Vojislav Stojčić, šef Sektora gradskog zelenila JKP "Stari grad” Šabac.
U okviru jesenjeg uređenja grada, radi se na poslovima orezivanja stabala, grabuljanju, sakupljanju lišća i redovnim aktivnostima uklanjanja otpadaka. Jesenji zasad biće raspoređen po parkovima, kružnim tokovima, glavnoj ulici, centralnom gradskom trgu i na prostru prilaza gradu. Sade se četiri vrste cveća: viola poznatija kao dan i noć, šeboj, spomenak i krasuljak. Sav cvetni materijal proizveden je u rasadniku JKP “Stari grad” Šabac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa