7. novembar 2019.7. nov 2019.
Uspeh za riznicu šabačkog sporta
Prijem za osvajače medalja na Svetskom šotokan prvenstvu

Uspeh za riznicu šabačkog sporta

Šest učesnika - četiri svetska odličja. Konkurencija sve jača. Borba protiv velesila. Šabac grad klubova sa tradicijom trajanja i uspeha
Šabački „odlikaši“ svetskog nivoa, šotokan karatisti, koji su osvojili četiri medalje na Svetskom prvenstvu i Kohai kupu u Češkoj doprineli su osvajanju ekipnog petog mesta Srbije na tom takmičenju, a po povratku kući, upriličen im je prijem u Gradskoj kući. Svi osvajači medalja su članovi Šotokan karate kluba „Šabac – Fuđimi“.
-Do titule sam imala 12 borbi, izuzetno je bilo teško. Poslušala sam savete da se skoncentrišem na svoj nastup, nije bilo pritiska i to je na kraju donelo titulu – rekla je nova svetska šampionka Anđela Ružičić.
Uz Anđelu, šampionku u katama, medalje bronzanog sjaja zaslužili su Ana Bojić u borbama pojedinačno i ekipno, odnosno Veljko Milovanović u katama.
-Na svakom Svetskom šampionatu konkurencija je sve jača, sada je bilo 150 najboljih svetskih karatista. U našem okruženju su i dve šotokan velesile, Rumunija i Bugarska, gde država ulaže velika sredstva u ovaj sport. Ipak, mi iz godine u godinu, kao država opstajemo u vrhu, a ove četiri medalje su još jedan dokaz značaja šabačkog šotokan karatea za srpski i internacionalni karate. Zahvalni smo Gradu na pomoći i obećavam da ćemo se truditi da najveću zahvalnost iskažemo na borilištu i pobedničkom postolju, kao i do sada – rekao je trener kluba „Šabac – Fuđimi“ i trener u reprezentraciji Srbije Dejan Dašić.
Šabac je grad sporta, to nije rečenica koju treba dokazivati, već zaključak kada se pogledaju jasni numerički podaci o ostvarenim rezultatima i konkurenciji u kojoj su postignuti, smatra predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
-Zadovoljstvo je ugostiti, pozdraviti i čestitati mladim osobama na uspehu. Uvek naglašavam da je teško biti formalan sa sportistima, jer kod nas postoji takav kontinuitet sportskih dostignuća, da su oni redovni gosti Gradske kuće. Mislim da je na ponos grada činjenica da imamo veliki broj klubova sa tradicijom i vrhunskim rezultatima i da mladi, pri izboru sporta, imaju najširu lepezu mogućnosti u svom gradu, ne samo da treniraju, već i da se sportski razvijaju sa uspešnim stručnjacima. Mogu samo da poželim da ostanu dobri sportisti, ali budu i dobri đaci i dobri ljudi, kompletne ličnosti i to je najvažnije – istakao je Pajić.
Na Šampionatu u Češkoj, klub „Šabac – Fuđimi“ i grad Šabac reprezentovali su još: Živko Milovanović, Vuk Andrić i Sara Stošić. Iako nisu stigli do odličja, trener Dašić je naglasio da je više nego zadovoljan i njihovim nastupom.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa