7. novembar 2019.7. nov 2019.
Novo ruho Nušićeve ulice

Novo ruho Nušićeve ulice

Nušićeva ulica, koja vodi od Fonda za zdravstveno osiguranje do ulice Vlade Jovanović, kao i deo iz Dunjića kuće ka Karađorđevoj ulici, do kraja novembra dobiće potpuno novi izgled. Rekonstrukcija će doprineti ne samo kvalitetu života stanara na ovoj lokaciji, nego će olakšati obavljanje poslova svima koji dolaze u „Socijalno“. Nova parking mesta treba da rasterete centar grada od parkiranih automobila.

Ulica će biti jednosmerna, sa smerom kretanja od Vojvode Mišića ka Vlade Jovanovića, a biće obezbeđeno 60 novih parking mesta.

Radove su u petak obišli gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i rukovodilac Sektora za izgradnju u JP „Infrastruktura“ Miodrag Filipović. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da se radi o velikom zahvatu nakon kog će, ovaj deo koji je u samom centru grada do sada bio neuređen dobiti novi oblik i novu formu.

-Pored Sinagoge će ostati kocka i zadržaće se starinski izgled. Obezbedićemo mnogo veći broj parking mesta nego što je to bilo ranije. Kada uredimo parkiranje i smer saobraćaja, ovaj deo će poprimiti potpuno novi izgled. Vodili smo računa da zadovoljimo i porebe stanara i onih koji dolaze u RFZO, rekao je gradonačelnik.
Ukupna vrednost ovih radova je oko 15 miliona dinara.

Iako u centru, stanari ovog dela grada do sada su imali dosta problema kada padne kiša jer je deo iza Dunjića kuće do Karađorđeve ulice bio neasfalitran i u rupama. Za manje od mesec dana tome će biti kraj.
m. m.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa