7. jul 2011.7. jul 2011.
NA PARTIZANSKOM GROBLjU U ŠAPCU

OBELEŽEN DAN BORCA

Povodom 4. jula, Dana borca, delegacije Gradskog odbora Saveza boraca, SPS, KPS i Organizacije vojnih penzionera položile vence na spomenik poginulim borcima na Partizanskom groblju u Šapcu. U prigodnom govoru sekretar boračke organizacije, Aleksandar Đenadić, istakao značaj 4. jula za razvoj antifašističke borbe u Jugoslaviji i doprinos koji su partizani ovog kraja dali u toj borbi
Iako je odavno izbrisan iz spiska državnih praznika i osporavan od mnogih aktuelnih političkih snaga u srpskom društvu, četvrti juli, Dan borca, mnogi, ipak, ne zaboravljaju. Svake godine, na ovaj dan, posećuju partizanska groblja po Srbiji, polažu vence i cveće i evociraju uspomene na stotine hiljada rodoljuba koji su dali svoje živote za oslobođenje zemlje od fašističkog okupatora.
Među onim gradovima u kojima ovaj praznik nisu svi zaboravili je i Šabac. Uprkos političkim turbulencijama kroz koju je Srbija prolazila tokom proteklih decenija i uprkos činjenici da je ovaj praznik bio osporavan, njega su se sećali oni koji su negovali tradicije antifašističke borbe i doprinos partizanskog pokreta toj borbi. Svih proteklih godina oni su svečano obeležavali 4. juli. Tako je bilo i ove godine: na partizanskom spomen groblju u Šapcu vence su položile delegacije Organizacija Saveza boraca, Socijalistička partija Srbije, Komunističke partije Srbije, kao i organizacija vojnih penzionera.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa