7. jul 2011.7. jul 2011.
KABLOVSKO DISTRIBUTIVNI SISTEM

VELIKE MOGUĆNOSTI

Šabac je grad sa najvećim obimom pokrivenosti optičkim kablovima. Trenutno, 27.000 domaćinstava ima mogućnost da se priključi na mrežu. Do kraja 2012. godine planirano postavljanje kablova i pokrivanje teritorije prema Mišaru, Jelenči, Majuru i na seosko područje. Prednosti ovakvog sistema, nisu samo kablovska TV, internet, već i elektronsko poslovanje i elektronsko obrazovanje
Uporedo sa gasifikacijom koja je u Šapcu počela 2004. godine, u zemlju su polagani i optički kablovi, istakao je na konferenciji za novinare posvećenoj razvoju i mogućnostima kablovsko distributivnog sistema u našem gradu, gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, i posebno naglasio podatak da je Šabac za sada jedini grad u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji koji je vlasnik KDS.
Pošto se grad nije bavio distribucijom signala, 2007. godine je kao partner u širenju KDS-a na tenderu izabrana firma Jet TV.
- Pre četiri godine, ugovorom smo se obavezali da širimo primarnu i sekundarnu mrežu. To smo do sada i ispoštovali. Trudimo se da pratimo nove trendove i u svakom pogledu poboljšamo kvalitet naših usluga. Do sada smo uspeli da umrežimo sva javna preduzeća, Dom zdravlja. Trenutno radimo na povezivanju šabačke Opšte bolnice u jednu komunikacionu mrežu, na projektu Digitalne škole ““ rekao je predstavnik firme Jet TV, Dušan Bogićević i napomenuo da su optički kablovi auto putevi 21. veka, na koje u Šapcu 27.000 domaćinstava ima mogućnost da se priključi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa