14. jul 2011.14. jul 2011.
KULTURNI CENTAR I KANCELARIJA ZA MLADE

NAUKA ZA SVE

Kulturni centar i Kancelarija za mlade realizovali su prošlog četvrtka sa Prvim programom Radio Beograda uživo emisiju „Korak ka nauci“ u okviru letnje turneje koja se bavi istraživanjem na temu: „Ima li nauke u Srbiji?“. Letnja škola nauke, koja obuhvata decu uzrasta od šest do jedanaest godina, ovom prilikom je dokazala da nauke u Šapcu ima
Letnja škola nauke koja se po drugi put odvija pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade samo je jedna od trideset tri škole koju ovoga leta mogu besplatno da pohađaju deca koja žele da svoj letnji rasput učine zanimljivijim. Tatjana Marković-Topalović, magistar medicinske fizike i profesor u Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“, koja vodi ovu školu u saradnji sa još dvadesetak koleginica iz osnovnih škola, prošlog četvrtka je sa malim ljubiteljima nauke, nizom eksperimenata u kojima su pokazali svoje znanje, ispred Kulturnog centra, u emisiji Prvog programa Radio Beograda dokazala da nauka u Šapcu postoji.
- Ova škola radi posebnom metodom. To je IBSN ““ učenje putem istraživanja i rešavanjem problema. Škola je zamišljena sa osam radionica osnovnog i četiri radionice naprednijeg tipa u kojima se u proseku dešava šest do osam potpuno različitih eksperimenata. Sve radionice su odvojene tako da nije neophodno da poznajete ono što se dešavalo u prethodnim radionicama. Ideja je da deca spoznaju na očigledan način neke pojave u prirodi ili osnovne fizičke hemijske ili pojmove iz biologije. Predstavljaju odličnu pripremu za upoznavanje sa prirodnim naukama koje ih čekaju kao što su biologija u petom, fizika u šestom i hemija u sedmom razredu ““ rekla je prof. Tatjana Marković-Topalović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa