20. februar 2020.20. feb 2020.
Ko pali kontejnere?
NEODGOVORNOST U TOKU GREJNE SEZONE

Ko pali kontejnere?

Osim što se na ovaj način nanosi ozbiljna ekološka šteta, jer se među smećem često nalazi plastika ili guma, značajna je i novčana
Zapaljeni kontejneri u toku zimskih meseci su česta pojava. Ipak, stiče se utisak da je ove sezone ta slika postala svakodnevna a dešava se da na određenim lokacijama oni budu paljeni i više puta u toku dana.
Požari u kontejnerima su posledica neodgovornog ponašanja žitelja prilikom odlaganja pepela iz svojih kotlarnica.
Osim što se na ovaj način nanosi ozbiljna ekološka šteta, jer se među smećem često nalazi plastika ili guma, značajna je i novčana.

–Ljudi se ponašaju veoma neodgovorno jer kontejner nije u njihovom dvorištu. A pitanje je šta će se desiti kada jednog dana ne bude bilo kontejnera pa neće imati gde da odlažu pepeo. Mi nemamo ni jedan kontejner koji zbog ovog uzroka nije oštećen. Svi su jednom ili više puta goreli. Tužno je govoriti u 21.veku o tome da li neko treba da prosipa žar sa pepelom ili ne. Naravno da to ne treba činiti i piše lepo na svakom kontejneru šta nije dozvoljeno raditi. Ako je 25-30 hiljada dinara jedan kontejner a mi imamo preko sto raspoređenih jasno je kolika je to šteta. Postali smo bahati i ponašamo se nevaspitano - izjavio je direktor JKP “Progres” Koceljeva Dragan Pantelić.
Prema njegovim rečima teško je utvrditi, ili na licu mesta uhvatiti počinioca, pa stoga nema ni primenjenih sankcija. Moguće je samo da očevidac prijavi onoga koji se ponaša neodgovorno i da se društvo i nadležni uzdaju u buđenje svesti kod onih koji je do sada nisu imali.

Bahatost je vidljiva i kada je reč o stubnim kantama duž Nemanjine ulice u kojoj su se gotovo sve našle na meti huligana.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa