23. april 2020.23. apr 2020.
Zadovoljstvo zbog discipline građana
Predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac

Zadovoljstvo zbog discipline građana

Poštovani građani,
na današnji dan, posle mesec dana od uvođenja vanrednog stanja i 42 dana od registrovanog nultog pacijenta pozitivnog na KOVID 19 u našoj zemlji, sa zadovoljstvom mogu da Vas obavestim da na teritoriji opštine Bogatić još uvek nemamo ni jedan slučaj zaraze korona virusom i da smo pored opštine Mali Zvornik, jedina Opština u Mačvanskom upravnom okrugu sa takvim statusom.

Da bi tako i ostalo, želim da Vas zamolim da kao što smo i do sada poštovali sve mere, koje su propisali Vlada Republike Srbije, republički Krizni štab, kao i Štab za vanredne situacije opštine Bogatić, tako nastavimo i ubuduće.

Želim da izrazim zadovoljstvo disciplinom naših građana, posebno onih koji su 28 dana proveli u samoizolaciji, a bilo ih je do pre neki dan preko 650 (sada oko 80), kao i svim građanima koji poštuju mere zabrane kretanja u vreme policijskog časa. Za proteklih mesec dana policijski službenici, kojima ovog puta želim da izrazim veliku zahvalnost za poslove koje obavljaju u vreme trajanja vanrednog stanja, van svojih redovnih zadataka, su podneli samo 3 krivične prijave za kršenje mere samoizolacije i 14 prekršajnih prijava za kršenje mere zabrane kretanja.
Takođe, želim da izrazim ogromnu zahvalnost zaposlenima i menadžmentu Doma zdravlja Bogatić i JKP Bogatić, koji daju ogroman doprinos u nastojanjima da se što više smanje rizici od prenošenja zaraze i da korona virus ako je moguće ne dođe ili se bar što kasnije pojavi na našem području.

Dom zdravlja Bogatić, sem redovnih aktivnosti na zbrinjavanju pacijenata, od pre tri nedelje je uspostavio i rad Kovid ambulante (radno vreme od 07 do 22 časa), gde se u posebnim prostorijama vrše pregledi samo pacijenata sa simptomima virusa, a od pre nedelju dana naš Dom zdravlja, vrši i uzorkovanje pacijenata za koje se ukaže potreba za testiranjem, jer je u Kovid ambulanti instaliran i rendgen aparat, kao i oprema za laboratorijski test, tako da su stvoreni uslovi za obavljanje i ove komplikovane medicinske usluge.

JKP Bogatić, sa svojom opremom i zaposlenima, koji su angažovani svaki dan od uvođenja vanrednog stanja, pored osnovnih delatnosti za koje su registrovani, obavljaju i sve poslove vezane pre svega za održavanje higijene i dezinfekcije javnih površina, ulaza u institucije i stambene zgrade, dezinfekciju graničnog prelaza, redovno pranje ulica u prvoj zoni, dopreme dezinfekcionih sredstava za potrebe stanovništva, a prošle nedelje izvršena je dezinfekcija svih puteva i ulica na teritoriji naše Opštine, dezinfekcionim sredstvom natrijum hipohlorit. Zaista je nemerljiv doprinos u očuvanju postojećeg stanja, naših komunalaca, koje još jednom, zajedno sa medicinskim radnicima, radnicima Centra za socijalni rad Bogatić, policijskim službenicima i njihovim pretpostavljenim, želim javno da pohvalim. Naravno zahvalnost i priznanje i našem timu volontera, dežurnim u našem Kol-centru, koji radi svaki dan od 07 do 16 časova, našim poverenicima po Mesnim zajednicama i pripadnicima Jedinice civilne zaštite opšte namene, koji na terenu izvršavaju sve zadatke koji im se povere od strane Štaba.
Želim da se zahvalim i načelniku i članovima Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić, koji je do sada zasedao na sedam vanrednih sednica, redovno pratio i analizirao aktuelno stanje, pravovremeno donosio mere i naredbe i u hodu rešavao probleme i situacije na koje je nailazio, uspešno izvršavao poverene poslove od strane republičkih organa.

Štab je poslednjih dana posebno fokusiran na rešavanje problema naših poljoprivrednih proizvođača, čiji se posedi nalaze na levoj obali reke Drine. Uspostavljena je direktna komunikacija za Kabinetom ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji će sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i organima BiH iznaći način, da 303 lica koja su se prijavila u protekla dva dana u prostorijama MZ Badovinci, dobiju specijalne dozvole za prelazak preko privremenog graničnog prelaza na Pavlovića mostu, dođu do svojih imanja i obrade 530 hektara, koliko je do sada evidentirano.
Želim na kraju svim građanima opštine Bogatić, koji slave Uskrs po Julijanskom kalendaru, da čestitam predstojeće uskršnje praznike, da svima poželim pre svega dobro zdravlje, da nam svest i samodisciplina ostanu na najvišem mogućem nivou i da se što pre izborimo sa ovom nemani, koja je okupirala čitavo čovečanstvo.
Komandant OŠ za VS, Nenad Beserovac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa