14. maj 2020.14. maj 2020.
Kuća u kojoj detinjstvo sanja
Četiri decenije dečje radosti u “Pčelici”

Kuća u kojoj detinjstvo sanja

Dođi i ti…
Da sa nama rasteš, pevaš, igraš, vežbaš, glumiš, stvaraš…
Dođi, jer ,,Pčelica” je zanimljiva, bajkovita, kao neka stara dama koja priča najlepše priče…
Dođi i ti, jer o nama deca govore ovako:
,,Volim da se igram, da crtam, rekao bih da imam najboljeg druga”… U ,,Pčelici” je najlepše drugarstvo”!… (N.P.)
Dođi i ti,
da dobiješ krila
da letiš tako
sa cveta na cvet,
dođi i ti,
da sa pčelicama
lako obiđeš ceo svet.
„Učimo sa decom, igramo se, organizujemo šetnje, izlete, razne nastupe u gradu… Nosimo epitet ,,ekološki” i trudimo se da to i opravdamo. U našem vrtiću mogu se videti najlepše ginjol-lutke, lutkarske predstave, može se čuti umilni zvuk klavira, naučiti stare tradicionalne folklorne igre i učestvovati u kvalitetnim i zanimljivim sportskim takmičenjima. Mi volimo da naša deca budu uspešni đaci i uspešni ljudi u i ponosimo se tim! Kada kolektiv ,,Pčelice” krene u realizaciju neke zamisli, onda je to, uvek, sa mnogo ljubavi, profesionalnosti i želje da u tome uživaju naša deca“, kažu iz jednog od najvećih vrtića u gradu, „Pčelice“.
Kuća u kojoj detinjstvo sanja ovog ovog maja obeležava četiri decenije rada i postojanja. U jednom od najvećih obdaništa Predškolske ustanove “Naše dete” tokom godine boravi oko 300 najmlađih. „Pčelica“ je uz pridržavanje svih propisanih mera prevencije i zaštite svoja vrata je otvorila za mališane čiji roditelji ne mogu da ispunjavaju radne obaveze od kuće.
Dugo iščekivani povratak, igra i druženje sa drugarima, sada su realizovani za 19 najmlađih Šapčana. Očekivanja su da će obuhvat u narednom periodu biti znatno veći.
-Svima nam je nedostajao rad sa decom, a mališanima vaspitači i drugari. Ponovni susret sa njima je nešto neopisivo. Trenutno u jaslenom delu imamo četvoro dece, a njih 15 je u celodnevnom boravku. Sve funkcioniše prema određenim preporukama. Svakodnevno nekoliko puta vršimo dezinfekciju prostorija, a poštujemo i sve druge mere kako bi deca i zaposleni bili bezbedni - istakla je direktorka PU “Naše dete” Sandra Mićić, i dodala da je proslava 40. rođendana “Pčelice” odložena zbog pandemije, ali pokloni nisu izostali.
Prvi dar za mališane stigao je od komšija, kompanije “Korten Art”, u vidu poligona za igru koji ispunjava sve zahteve savremenog dečjeg igrališta.
-Želeli smo da boravak najmlađima u vrtiću učinimo što prijatnijim i kreiramo bezbedno mesto za njihove aktivnosti u dvorištu, ali i da budemo društveno-odgovorni prema svojoj zajednici. Uz pomoć EU PRO smo započeli svoje poslovanje, te stoga težimo da i mi drugima pomažemo. Naš kolega, Vladimir Blagojević kao dete je boravio u “Pčelici” i svojim idejama je značajno pomogao u izradi projekta, od početne ideje do realizacije - rekao je suvlasnik i direktor “Korten Arta” Bojan Lolić.
Poklon za “Pčelicu” je dobar pokazatelj kako Šabac funkcioniše, naveo je predsednik skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
-Na pravi način smo povezali sve ono što čini grad, kako u redovnim, tako i vanrednim okolnostima. Šabačke kompanije daju svoj doprinos lokalnoj zajednici uz podršku evropskih fondova, a zajedno sa građanima pokazuju odgovornost. Naši sugrađani su poštovali sve preporuke i pozivam ih da to čine i u narednom periodu. Posebno mi je drago kada vidim da su sve neophodne mere preduzete kada je bezbednost dece u pitanju, kako u “Pčelici”, tako i u drugim vrtićima. Predškolska ustanova je odgovorno postupala u vreme vanrednog stanja. Nadam se da će se sve vrlo brzo vratiti u normalne tokove - zaključio je predsednik Skupštine grada Šapca.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa