3. septembar 2020.3. sep 2020.
VK sava

VK sava

VATERPOLO: DRUGA LIGA

Plovidba Prvom ligom

Nova seniorska titula Šapčana. Drugi tim Šapca, ekipa „Sava“ osvojila Drugu ligu i stekla pravo nastupa u Prvoj B ligi. Uz njih, Goč takođe dosegao promociju
Protekla nedelja beše jedna od najtrofejnijih u istoriji šabačkog vaterpola. Ovdašnji klub je jedinstven u Srbiji, jer u svojim vitrinama ima dve seniorske titule. Od leta 2019. godine, Gradski bazen je kuća najvrednijeg domaćeg pehara, onog namenjenog šampionu države, a od ovog avgusta tu je i sedište najbolje ekipe Druge lige Srbije. Vaterpolo klub SAVA, odnosno drugi tim Šapca koji čine igrači iz mlađih kategorija, popeo se na tron ovog ranga na turniru održanom u Šapcu.
Sava, pod trenerskim ruikovodstvom Matije Lončarića, pojačan i nastupom nekadašnjeg prvotimca Nikole Cara, pokazala je više od tri preostala takmaca. Počelo je pobedom nad ekipom Goča, u derbiju, 12:10, potom je protiv Požarevljana demonstrirana sila, 35:2, uz veliku pobedu nad Vračarom 16:6 u poslednjem kolu.
Za šampione Druge lige nastupali su: Mijailović, Trbović, Stanojević, Malivuković, Babić, Knežević, Paunović, Mihailović, Pantelić, Marić, Mlinar, Novaković, Alimpić, Tadić, Jović, Atić, Car.
Titula je Šapčanima obezbedila pravo nastupa u Prvoj B ligi naredne sezone. U ovoj ligi igraju još poznata imena poput kikindskog ŽAK, nekadašnjeg prvoligaša, Banja Luka, prošlosezonski učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona kao predstavnik Bosne i Hercegovine, kao i dva pančevačka kluba Vind sporta i Mladosti, kao i beogradskih: Palilule, Dorćola i Singidunuma.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa