3. septembar 2020.3. sep 2020.
Podrška onima  koji znaju da rade
PRIM. DR STEVAN STANKOVIĆ,
DRUGI NA LISTI “ŠABAC JE NAŠ”

Podrška onima koji znaju da rade

Ja sam potpuno nestranačka ličnost i razmišljam svojom glavom. Svoj glas dajem onome u koga verujem,
kaže prim. dr Stevan Stanković, drugi na listi
“Šabac je naš – Nebojša Zelenović”
Čuveni psihijatar prim. dr Stevan Stanković jedan je u nizu uglednih Šapčana koji su podržali listu “Za naš Šabac – Nebojša Zelenović”. Na listi kandidata za odbornike nalazi se na drugom mestu.
Kaže da se politički nije angažovao još od vremena Komunističke partije, ali da je sada odlučio da podrži opciju čije rezultate rada vidi. Primećuje promene u izgledu Šapca i okoline, ali i da se ovde bolje živi. Veruje da bi prekid kontinuiteta sadašnje gradske vlasti zaustavio i razvoj Grada.
- Politika nas je dosta razdvojila i podelila na “naše” i “njihove”. Ja sam potpuno nestranačka ličnost i razmišljam svojom glavom. Svoj glas dajem onome u koga verujem. Vidim da se Šabac menja, da je sve lepši i bolji za život. Zarade rastu i lakše se živi. Standard u Šapcu je bolji nego u drugim gradovima. Dovoljno je pogledati cene stambenih kvadrata u Šapcu u odnosu na obližnje Sremsku Mitrovicu i Rumu. Cene u Šapcu mogu se meriti sa nekim beogradskim. To govori da u Šapcu postoje sigurni prihodi. Mogu da se planiraju i razvijaju porodice koje mogu da vide svoju perspektivu u budućnosti, navodi dr Stanković i dodaje da je dolazak firme “Jazaki” u Šabac preporodio grad.
Pored toga što je bolji, život u Šapcu je i sve lepši. Naš sagovornik posebno ističe uređenje Benske bare, Savske avenije i Vinaverovog trga.
Velike promene ne primećuje samo u gradu nego i u selima. Kao lekar koji je pre nekoliko decenija radio u mnogim šabačkim selima kaže da su razlike ogromne.

u Šapcu postoje sigurni prihodi. Mogu da se planiraju i razvijaju porodice koje mogu da vide svoju perspektivu u budućnosti


-Kada se kritikuje govori se o tome da nema kanalizacije u selima, a i za mnoge delove Beograda to je mislena imenica. Mnogo je važnije obezbediti ljudima pijaću vodu. To se u Šapcu radi, polako, selo po selo, ali ide. Sva sela imaju struju, asfalt, telefonske linije i to više nije provincija. Red je da se prizna šta je dobro, a ne samo da se govori o onome što nije urađeno. Iskopano je mnogo dubinski bunari u Pocerini, renovirani seoski domovi kulture, asfaltirane ulice... Sve to uz pomoć Gradske uprave. Pocerinu je “podiglo” voće, a posebno jagoda. Mnogo drugačije se živi u selima, kaže dr Stanković.
Ističe da je Šabac odlično odreagovao u situaciji epidemije koronavirusom. Mere su donete na vreme, a kontrola njihovog sprovođenja je efikasno vršena.
-Situacija sa virusom je pokazala da šabačka Gradska uprava ume da se nosi sa problemima. Kovid 19 nas nije oborio na pleća. Odmah smo otvorili kovid bolnicu i rekli su nam da ne treba. Kasnije se ispostavilo da nam ipak treba. Činjenica je da je Šabac dobro reagovao i da se dobro nosio sa tom situacijom, kaže naš sagovornik.
Dr Stevan Stanković ističe da se grad razvija u dobrom smeru i da ne bi valjalo da se to zaustavi.
- Ako, ne daj Bože, dođe do toga da se vlast u Šapcu promeni sve će krenuti iz početka. Novi će tvrditi da stari nisu dobro radili... Trebaće im vremena da se uhodaju. Bila bi velika šteta da jedna ovakva ekipa kakva sada vodi Grad i to dobro radi, nema mogućnost da to i nastavi. Mnogo je važno kada su na pravom mestu stručni ljudi. Važne poslove treba da obavljaju eksperti, a ne da se oni dodeljuju po partijskoj pripadnosti, poručuje dr Stanković.
Izbori se u subotu ponavljaju na 27 mesta. Oko 30.000 ljudi ima mogućnost da se izjasni i od toga će zavisiti budućnost Šapca u naredne četiri godine. Razlika između dve strane u Šapcu je toliko mala da je doslovno svaki glas bitan.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa