3. septembar 2020.3. sep 2020.
Podeljene maske  i sredstva za  dezinfekciju  šabačkim školama

Podeljene maske i sredstva za dezinfekciju šabačkim školama

Prošlog petka maske i sredstva za dezinfekciju uručene su predstavnicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Šapca. Grad je obezbedio po tri pamučne maske za sve đake, nastavnike i nenastavno osoblje.
-Šabac je potpuno spreman za početak nove školske godine. Obezbedili smo maske za 13 osnovnih i sedam srednjih škola. Ukupno smo nabavili 46.200 maski. Pored toga obezbedili smo dezinfekciju svih školskih objekata i sva potrebna dezinfekciona sredstva. Grad se potrudio da svima izađe u susret. Verujemo da ćemo na taj način rasteretiti budžet roditelja, jer neće morati da troše svoj novac - kazao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ispred Odeljenja za komunalno inspekcijske i stambene poslove gde je organizovana podela.
Pored maski i sredstava za dezinfekciju učenici su dobiti i brošuru, putem koje mogu da se informišu kako treba da se ponašaju u novim okolnostima.
-Zaista se trudimo da na svaki način olakšamo svim đacima polazak u školu. Maske će pomoći ne samo da učenici obezbede sigurnost za sopstveno zdravlje, nego i zdravlje svojih drugara. Ovo je samo jedan od načina na koji možemo da pomognemo i obezbedimo sigurnije uslove za sve učenike- rekla je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Tatjana Marković.



Dragoslav Pavlović, direktor OŠ “Vuk Kradžić“ kaže da im ova pomoć mnogo znači.
-Naša škola je potpuno spremna za početak nove školske godine. Ove godine nastavu će pohađati 650 učenika od kojih 80 prvaka. Preduzeli smo sve mere u vezi sa organizacijom obrazovno vaspitnog rada. Svaka podrška nam mnogo znači kako od države tako i od grada- rekao je Pavlović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa