8. oktobar 2020.8. okt 2020.
Tradicija se nastavlja
POTPISANI UGOVORI O FINANSIRANjU
TROŠKOVA VANTELESNE OPLODNjE

Tradicija se nastavlja

Grad je finansirao troškove vantelesne oplodnje za više od trideset parova. Od početka ove godine, rođene su četiri bebe
Na godišnjem nivou, Grad za troškove vantelesne oplodnje izdvaja 3 miliona dinara. S obzirom da troškovi iznose oko 300.000 dinara, 10 parova je u prilici da dobije sredstva. Ove godine je zbog kovida manje parova nego prethodnih.
Proteklog četvrtka, četiri para koja su aplicirala na konkurs, potpisali su ugovore o finansiranju troškova vantelesne oplodnje.
- Lepa tradicija se nastavlja. Savet za zdravlje i Grad Šabac četvrtu godinu zaredom za naše sugrađane izdvajaju sredstva za finansiranje vantelesne oplodnje. Još četiri para imaju mogućnost da postanu roditelji, a mi se nadamo da ćemo dobiti lepe vesti, istakao je dr Jovan Ćirić, predsednik Saveta za zdravlje.
Ostvariti se kao roditelj, za mnoge je najveći životni san.
- Za mene i mog supruga, ovo je velika podrška i pomoć. Oboje smo veoma uzbuđeni. Već sam ostvarena kao majka, ali suprug i ja želimo još jednu bebu, kaže Radmila Vuković koja ima 42 godine i sina od 25.
Prema rečima Tatjane Marković, načelnice Odeljenja za društvene delatnosti, pomoći nekome da se ostvari kao roditelj, najlepši je deo posla koji obavlja.- Grad Šabac na najrazličitije načine pomaže ljudima u raznim oblastima, ali ovo je zaista posebno. Tokom ove godine dobili smo četiri bebe, čime je ostvareno sve čemu smo se nadali. Kada smo čuli da je rođena prva beba, toliko smo bili radosni kao da je to prinova koju ćemo dobiti u sopstvenim porodicama. Do sada je Grad finansirao više od 30 parova u prethodne 3 generacije. Verujemo da će se nastaviti dobar trend i da će parovi koji su dobili dete vantelesnom oplodnjom biti inspiracija svima koji se dvoume. Samo kada pokucamo, vrata se otvaraju, poručuje Markovićeva.
M.F.

Najnoviji broj

6. maj 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa