8. oktobar 2020.8. okt 2020.
foto: s. s.

foto: s. s.

FUDBAL: SUPER LIGA

“CRVENO- CRNI” DEJA VU

Problem neefikasnost, problem umor, porazi, bez pobed eod prvog kola. Opstanak deluje kao nemoguća misija, ne bodovno, već osećajem i stalnim ponavljanjem događaja iz meča u meč
Pre svake analize, treba obratiti pažnju na činjenice, one su nekada očigledne, uvek jasne, često bolne. Kada ne možete da postignete gol, onda je remi ono najviše čemu se možete nadati, a kada se neefikasnosti pridruži umor i nedostatak kvantiteta, odnosno rotacije, remi je već čudo. Ako ni to nije dovoljno loše, dogodi se veliki pad samopouzdanja po primljenom golu i onda spasa nema. Sve pomenuto muči MAČVU i to traje, a kraj se ne nazire.
Četiri meča između dve pauze donele su samo jedan gol. VOŽDOVAC nije izgledao kao posebno kvalitetan tim, niti kao nadmoćan, šta više bio je podređen 45 minuta. Sačekali su gosti očekivani pad snage, postigli gol, brzo i drugi i potpuno „ubili“ volju domaćih. Nije to samo Voždovac, to je nešto što se ponavlja iz meča u meč.
Za koji dan je kraj prelaznog roka i sve je izvesnije da on neće ništa doneti i da je aktuelni tim na izazovu do januara.

MAČVA – VOŽDOVAC 0:2 (0:0)
Stadion Mačve. Bez gledalaca. Glavni sudija: Đorđe Maksimović, pomoćnici: Ristić i Đurđević. STRELCI: Putničanin u 60. i Lacikas u 64. minutu. ŽUTI KARTONI: Ristivojević, Obrovac i Mijailović (Mačva); Milović i Gajić (Voždovac).
MAČVA: Gordić, Pejović (Zukanović), Ivić, Pešić, Ortiz (Šušnjar), Marković, Dabić, Mijailović, Ristivojević, Adamović, Božić (Obrovac).
VOŽDOVAC: Preković, Milović, Milosavljević (Nišić), Stojčev (Milojević), Gajić, Putničanin, Vujinović (Stoisavljević), Ajdinović (Đorđić), Živković, Stanković, Pantović (Lacikac).


To je još devet utakmica. Mladi Ortiz na momente pokaže kvalitet, ali još je neiskusan da bi prdstavljao veliku opasnost za rivala, Zukanović nema snage za čitav meč. Dabić igra solidno na desnom beku, ali svakako nije igrač koji može da napravi razliku. Više puta je trener Dragan Aničić isticao da je imao i još uvek ima spisak pojačanja, ali zbog situacije u klubu, on je samo slovo na papiru i ništa više.
Posle pauze sledi put u Lučane, potom Napredk u Šapcu, gostovanje Partizanu, utakmica protiv Javora u Pocerskoj. Trenutna očekivanja su vrlo mala kod navijača, tako da, gledajući pozitivno, uprkos svemu, pa i logici, mogu biti samo prevaziđena.

Fudbalski semafor
SL „Zapad“, 9. kolo: MAČVA (B) – Budućnost Kr. 2:1.
K-M zona, 8. kolo: Rubibreza – SLOGA (B) 2:4; MLADOST (P) – Borac (L) 2:1; 8. kolo: Vrelo Sport - JEDINSTVO (V) 3:1.
Prva liga Srbije (ž), 8. kolo: (2) MAČVA – Dubočica 3:1.
Kvalitetna kadetska liga, 2. kolo: (18) MAČVA – Rad 1:4.
Prva omladinaska liga FSRZS , 10. kolo: (1) MAČVA – Borac (Č) 1:0.
Prva kadetska liga FSRZS, 10. kolo: (11) SAVACIUM – Borac 1926 (Č) 0:3.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa