24. decembar 2020.24. dec 2020.
Novi stolovi za nove uspehe
Donacija „Mocarta“ šabački stonoteniserima

Novi stolovi za nove uspehe

Mačva i Partizan izabrani na konkursu kompanije „Mocart“. Najmoderniji stolovi zamenili one stare četvrt veka. Zalog za razvoj stonog tenisa u Šapcu. Puno srce i paraolimpijcu Mitru Palikući
Šabačkim stonoteniserima, rekreativcima i aktivnim igračima, u Sokolskom domu, na raspolaganju su dva najmodernija stola za stoni tenis, donacija “Mocart” kladionica. Stonoteniski invalidski klub “Mačva” i Stonoteniski klub “Partizan” izabrani su na konkursu pomenute kompanije za donacije sportske opreme.

-Dobili smo izuzetno vredne i moderne stolove koje će sigurno poboljšati rad na treninzima naša dva kluba “Mačve” i “Partizana”, a uz kvalitetniji rad na treningu, dolaze još bolji rezultati. Naš klub ima 11 članova, redovnih takmičara je trenutno tri koji se takmiče u Ligi. Kada smo saznali da kladionice “Mocart” doniraju opremu, odmah smo aplicirali, izabrali su naše klubove i veliko im hvala na tome - rekao je Robert Avdić, sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom i predsednik Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom “Mačva”.

U rukama Mitra Palikuće, našeg najboljeg stonotenisera, osvajača bronze na Paraolimpijskim igrama u Riju 2016. godine, učesnika i narednih Igara bio je dres STIK „Mačva“. Nažalost, ne vraća se u šabački klub, brani boje najvećeg srpskog kluba „Spina“ iz Novog Sada, ali kao Šapčanin koji je jedan od osnivača „Mačve“ nikada suštinski nije odlazio, srce je uvek bilo tu, te je i zadovoljstvo boljih uslova za rad utoliko veće.

-Kada sam počinjao pre 14 godina, trenirao sam na “Sportovom” stolu koji je bio star 20 ili 25 godina. Svaki početak je težak, verujem da smo svojim uspesima doprineli da dobijemo izuzetno vrednu donaciju. Velika zahvalnost Kompaniji na donaciji dva stola, verujem da je to zalog za napredak našeg sporta, kako kod aktivnih takmičara, tako i kod rekreativaca. Nadam se da će iz Sokolskog doma u narednom periodu izaći neki stonoteniski šampion. Kvalitet podloge je izuzetno važan, što se oseti kada sa rekreativnog pređete na takmičarski nivo – naglasio je Mitar Palikuća, uz olimpijsko znamenje, trenutno i vicešampion Evrope.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa