28. januar 2021.28. jan 2021.
Do srede vakcinisano 5.863 sugrađana
EPIDEMIOLOŠKA SLIKA ŠAPCA

Do srede vakcinisano 5.863 sugrađana

Štab za vanredne situacije poziva sve sugrađane da se prijave i iskoriste pravo da budu vakcinisani u narednim danima. Svi zainteresovani mogu se prijaviti preko portala eUprave ili pozivom na broj 0800/222-334
Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije stiglim pre zaključenja ovog broja, u Šapcu je tokom utorka na punktu za vakcinaciju u fiskulturnoj sali ekonomske škole vakcinisano ukupno 606 sugrađana. Navedeno je da je od početka masovne imunizacije na teritoriji grada Šapca, vakcinu protiv koronavirusa primilo 5.863 sugrađana.

U Opštoj bolnici ,,Dr Laza K. Lazarević”, hospitalizovan je 131 kovid pozitivan pacijent, od kojih je u respiratornoj jedinici sedam intubiranih. Dva deteta sa majkama su u utorak izlečena i otpuštena sa bolničkog lečenja, a u crvenoj zoni dečjeg odeljenja trenutno se nalazi jedno dete. Od ponedeljka do utorka, u šabačkoj Opštoj bolnici zabeležena su četiri smrtna ishoda, od kojih je jedan kovid pozitivan korisnik Gerontološkog centra.

Po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, urađen je antigenski skrining svih 115 korisnika, koji se nalaze u crvenoj zoni u novom objektu i svi su bili negativni.
Drugu dozu ,,Fajzerove” vakcine, u utorak je primilo 72 sugrađana, od tog broja 37 je iz Gerontološkog centra, a ostalo su zdravstveni radnici.

Štab za vanredne situacije poziva sve sugrađane da se prijave i iskoriste pravo da budu vakcinisani u narednim danima. Svi zainteresovani mogu se prijaviti preko portala eUprave ili pozivom na broj 0800/222-334.

Najnoviji broj

23. septembar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa