18. februar 2021.18. feb 2021.
Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja
PRVA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE U OVOJ GODINI

Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja

Prva redovna sednica Skupštine Opštine Vladimirci, u 2021. godini, održana je u petak.
Nakon što je konstatovan kvorum za rad i pravosnažno odlučivanje, odbornici su najpre usvojili zapisnik sa prethodne sednice Skupštine opštine.
Odbornici su razmatrali devet tačaka dnevnog reda. Najvažnije su bile usvajanje Loaklnog akcionog plana zapošljavanja i imenovanje poverenika Opštine za savete mesnih zajednica.
Prva tačka odnosila se na potvrđivanje mandata odborniku. Isti je dodeljen u skladu sa članom 48. Zakona o lokalnim izborima.
Na sednici je potom doneta Odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Opštine Vladimirci za 2021. godinu. Istim su kao mere aktivne politike zapošljavanja predviđeni javni radovi. Navedene mere realizovaće Lokalni savet za zapošljavanje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.
Odbornici Skupštine Opštine Vladimirci kao treću tačku su usvojili Odluku kojom su imenovani poverenici opštine za Savete mesnih zajednica na teritoriji opštine Vladimirci. U skladu sa članom 76b stav 4. Zakona o lokalnoj samoupravi, isti će obavljati tekuće i neodložne poslove mesne zajednice, do konstituisanja Saveta mesne zajednice. Na ovaj način, ukupno 32 mesne zajednice su dobile poverenike opštine.
U nastavku sednice, konstatovan je prestanak mandata predsedniku i članovima Nadzornog odbora Centra za socijalni rad „Vladimirci“ i Biblioteke „Diša Atić“ Vladimirci, usled isteka perioda na koji su imenovani.
Na mandatni period od četiri godine, imenovani su novi predsednici i članovi Nadzornog odbora Centra za socijalni rad „Vladimirci“ i Biblioteke „Diša Atić“ Vladimirci.
Takođe je doneto i Rešenje o razrešenju dva člana Školskog odbora Posavotamnavske srednje škole sa Domom učenika Vladimirci i imenovanju novih članova.
Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine Rade Kovačević. O obavljanju stručnih poslova u vezi sa sednicom starala se sekretar Skupštine Ana Pantelić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa