1. april 2021.1. apr 2021.
TRI ISHODA – TRI REALNOSTI
RUKOMET: SUPER LIGA

TRI ISHODA – TRI REALNOSTI

Sinoćni duel protiv Vojvodine ključan za ocenu na polovini puta. Tri ishoda donose tri realnosti. Slabo drugo poluvreme u Nišu donelo poraz. U Zagrebu za vikend. Mogu odlučivati poslednja dva kola
Morao se dogoditi pad, a kao da je sve loše što je moglo da se dogodi u pojedinim segmentima, odlučilo da se skupi u drugih 30 minuta u Nišu. Podbacila je moćna odbrana, napad je „kašljucao“, a samim tim su i kontranapadi svedeni na minimum. Dvadeset golova za 30 minuta je previše za neki povoljniji ishod, posebno kada je na drugoj strani jak rival. Epilog je da se Niš, donekle, vratio u borbu za titulu i da je u Šabac Vojvodina doputovala nešto rasterećenija.

-Zaslužili smo poraz, u drugom poluvremenu smo bili potpuno bez energije, Železničar je izuzetno kvalitetan i iskusan tim koji je umeo da iskoristi sve naše slabosti. Moramo da gledamo dalje i ne dozvolimo da se ovako slab period više ponovi – opisao je na pravi način meč, odnosno drugo poluvreme mladi bek Šapčana Luka Ivanić.

Sledi Zagreb
Utakmicom u Zagrebu (subota, 20:00) Metaloplastika će okončati grupnu fazu SEHA lige. Ishod određuje da li će biti treća ili četvrta u grupi ekipa Veselina Vukovića, a samim tim ko će biti rival u prvom kolu plej ofa. Treće mesto vodi na Vojvodinu, četvrto verovatno Nekse ili Vardar.


Teško je praviti analizu pre srede, u 21:10 otprilike, kada je sinoć okončan veliki derbi Metaloplastike i Vojvodine, međutim zaključenje i štampanje broja ne mogu da čekaju ni približno tako kasni sat kako bi u četvrtak već bio na kioscima. Sinoć su u Šapcu Vojvodina i Metaloplastika igrali derbi prvenstva, a ishod je možda i ključno odredio pravac ambicija „plavih“. Šapčani i Novosađani imaju SEHA obaveze tokom vikenda i onda je meč pomeren za sredu iza nas.

U derbiju su sva tri ishoda realna i svaki ishod ima različite implikacije. Ukoliko je Metaloplastika slavila, pred nama je do poslednjeg kola neizvestan šampionat bez favorta. Vojvodina ima iskustvo i nešto lakši raspored, ali mladi Šapčani psihološku prednost pobednika u međusobnom okršaju. Ono što je najvažnije, ponovo bi sve zavisilo samo od ovdašnje ekipe. Remi ostavlja Novom Sadu ulogu prvog favorita za novu titulu, važne duele igraju u svojoj hali, gde dočekuju i Metaloplastiku u poslednjem kolu. Kako stvari stoje „plavima“ će u tom slučaju biti potreban trijumf u Slanoj Bari. Pobeda gostiju realno ih dovodi na korak od cilja. Imali bi maksimalan učinak, četiri boda više od Metaloplastike i dočekivali bi: Železničar, Partizan i Šapčane.

Železničar (N) – Metaloplastika 36:27 (16:16)
SC „Čair“. Bez gledalaca. Sudije: Mošorinski (NS) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Železničar 2 (2); MP 4 (2). Isključenja: Železničar 6; MP 8 minuta.
ŽELEZNIČAR: Matović, Arizanović 2, Stanojević 1, Petrović 1, Radivojević, Ristić, Milosavljević 6, Anđelković 4, Stošić, Spasić 5, Stojanović 7,Antić, Trkulja 3, Milovanović 7, Pavlović, Kocić.
M‘PLASTIKA: Dodić 3, Vorkapić 2, Jevtić, Pisarić 4 (2), Srdanović 2, Mirković 1, Milovanović, Bomaštar (7 odbrana), Antonijević 1, Ivanić 2, Radisavljević, Mitrović 4, Miljković, Babić 5, Todorović 3, Došen.


U preostalih sedam kola, Metaloplastika je domaćin: Radničkom, Rudaru, Dubočici i Železničaru, dok gostuje: Partizanu, Dinamu i Vojvodini. Novosađani dočekuju: Železničar, Partizan i Metaloplastiku, a gostuju u: Pančevu, Leskovcu, Kostolcu i Kragujevcu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa