1. april 2021.1. apr 2021.
Kragujevac uvertira za Pazovu i Bor
RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Kragujevac uvertira za Pazovu i Bor

Dva očekivana ishoda u prethodnoj nedelji. Radnički iskusna i kvalitetna ekipa. Bodovi neophodni za plej of kandidaturu. Slede Šapčankama mečevi potrage za novim bodovima sigurnosti
Prethodne srede su šabačke rukometašice bila vrlo raspoložene za rukomet i to su u punoj snazi osetile gošće iz Radinaca. Pobeda od 22 gola razlike, 45 datih golova i podatak da su se baš svi upisivali u strelce osim čuvara mreže šabačke ekipe, oslikava jasno odnos snaga.

Medicinar – Mladi radnik (R) 45:23 (24:9)
Sala Gimnazije. Sudije: Mandić i Kovačić (oba NS). Sedmerci: Medicinar 4 (3); M. Radnik 3 (3). Isključenja: Medicinar 8; M. Radnik 12 minuta.
MEDICINAR: Obrenović 4, Mijailović 4, Kojić 3, Radukić 5, Ninković (5 odbrana), Kažić 1, Cvetinović 1, Vasić 2, Krstić 9 (3), Radić 1, Rakić 3, Ivković 9, Glišić (7 odbrana), Blagojević 3.


Tri dana kasnije igrale su „medicnarke“ u Inđiji i trijumf bi ih doveo blizu čak i plej of zone, blizu nečega što je mogao biti samo san. Uspeh u Inđiji, protiv prvog kandidata za četvrto mesto bio je nerealan pred start, ali je viđen potpuno egal meč, mladi tim iz Šapca je gubio, ali i vodio, bilo je 21:21 u 52. minutu i samo su četiri loša minuta donela bodove Železničaru.

Železničar (I) – Medicinar 28:24 (14:12)
USC „Inđija“. Bez gledalaca. Sudije: Đurašinović i Musić (oba Vrbas). Sedmerci: Železničar 5 (3); Medicnar 1 (1). Isključenja: Železničar 10; Medicinar 6 minuta.
MEDICINAR: Obrenović 4, Mijailović 4, Kojić 2, Radukić, Ninković, Obradović, Kažić 1, Cvetinović, Krstić 4 (1), Rakić, Ivković 9, Glišić, Blagojević.


Svakako plasman u plej of nije bio ni cilj Šapčanki, već čuvanje udobnosti sredine tabele. Gostovanje u Pazovi i meč protiv Bora uz Šapcu su dueli gde su šanse veće, no u Šapcu su padale i znatno jače ekipe od Radničkog, narednog rivala Medicinara. Kragujevčanke su pred imperativom, jer ih trijumf održava u borbi za plej of, trenutno su u minusu od jednog boda (očekivano je da su pobedili u Zaječaru sinoć). Predvode ih Stepanović, Agatunović i Petrović, odnosno iskusna Kolak. Do sada su slavile u duelima gde su bili fovoriti, ali su padali u mečevima gde je rival bio jači. Utisak je da mogu više Kragujevčanke, a u Šapcu je poražena jedna Naisa, dok se Bekament samo zahvaljujući sreći spasao.

Rukometni semafor
Super B liga
14. kolo: Ub – Mačva (B) 33:32.
Prva liga „Centar“ (ž)
11. kolo: Loznica Grad – Medicinar 2 ......
Prva liga „Centar“ (m)
11. kolo: Akademija Lečić – M’plastika 2 odlož.


Posle ove utakmice, Medicinar očekuje gostovanje u Pazovi, u derbiju sredine tabele, a potom, posle nedelje pauze, u Šapcu gostuje Bor, dva dužnika „plavo-belih“, pobednci u međusobnim okršajima gde nisu pokazali više.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa