1. april 2021.1. apr 2021.
šampioni: generacija 2009. (Šabac 1)

šampioni: generacija 2009. (Šabac 1)

VATERPOLO: GENERACIJA 2009.

NOVI VATERPOLO ŠAMPIONI

Posle 2008. i 2009. godište se dominantno popelo na vrh u državi. Kup Srbije osvojen uz sve pobede. Tri utakmice, tri velike pobede. Drugi tim Šapca nezvanični šampion svog godišta
Na finalnom turniru u Šapcu, VK „Šabac“ je ostvario tri ubedljive pobede obezbedivši još jedan trofej za već ispunjenu vitrinu. Kup Srbije za godište 2009. stanovaće u Šapcu bar jednu godinu, a ako se po jutru dan poznaje, moglo bi to da potraje znatno duže. Savladani su, na finalnom turniru: Zemun (20:2), Spartak (23:5) i Šabac 2 (19:5). Ekipa koju je predvodio trener Dragan Čelovski, zajedno sa Milivojem Brankovićem osvojila je tron uz gol razliku 62:12!!! U bazenu nije viđena samo rezultatska, već i igračka dominacija, uz najveći broj igrača koji su dobili šansu i raspoređeni teret velikog uspeha.

-To je rezultat rada, posvećenosti, želje kod ovih dečaka. Četvorica igraju sa sjajnim 2008. godištem, što je dodatno sazrevanje. Posle osvojene titule očekivanja su naravno velika, a kada ste na vrhu, vi više ne ciljate nešto više, jer toga nema, već branite ono što ste osvojili, dok drugi žele da dođu na vaš nivo. Jeste teže, ali šampionski karakter se pokazuje baš u takvim situacijama. Principi rada naše škole daju odlične rezultate i verujemo da će to biti nastavljeno i narednih godina – istakao je Dragan Čelovski.

Srebrnu medalju osvojio je Partizan, dok je bronzu u svoj grad odneo subotički „Spartak“.

Nezvanični šamponi 2010.
Mnoge najjače ekipe 2009. godišta nisu uspele da se plasiraju na finalni turnir Kupa, a među šest najboljih sus e našle dve ekipe Šapca. Šabac 2 je četvrti u državi, međutim, osim simpatija svih, oni se mogu nazvati i nezvaničnim šampionima za svoje godište, jer iako se takmiče sa 2009. godištem, reč je o dečacima rođenim 2010, čak i nekima 2011. godište. Godina je velika razlika u ovom uzrastu za svaki sport, posebno vaterpolo, a oni su uspeli da se probiju kroz finale regiona, polufinale i osvoje četvrto mesto u duelima sa godinu ili dve starijim igračima. Predvodili su ih Miroslav Mandić i Igor Jovanović.

generacija 2010: šabac 2


Nijedna ekipa njihove generacije nije bila ni blizu plasmana među šest najboljih, te su oni apsolutno nezvanični šampioni 2010. godišta. Njih tek naredne godine očekuju takmičarski izazovi sa svojim godištem.

-Ovo je za njih veliki vetar u leđa i očekujemo mnogo i od ove generacije. Već sada proklamujem cilj jedne od medalja na državnom nivou – dodao je Čelovski koji je i koordinator škole kluba za generacije 2009, 2010, 2011. i 2012. godište.
FOTO: VK Šabac (fb)
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa