1. april 2021.1. apr 2021.
Derbi u sredu
VATERPOLO: SUPER LIGA

Derbi u sredu

Poseban rivalitet se razvio između Šapca i Zvezde prethodnih sezona. Rival osvajač Kupa i polufinalista LEN kupa. Iskusan tim, predođen dugogodišnjim trenerom
Trebalo je da naredni vikend bude vaterpolo derbi vikend, gde bi snage odmerila dva tima između koji se prethodnih sezona razvio poseban rivalitet, Šapca i Crvene Zvezde, zvaničnog šampiona i vicešampiona, dva kluba koji žele najviše i u ovoj sezoni. Ipak, veliki uspeh Zvezde na evro sceni i plasman u polufinale LEN kupa doneo je pomeranje derbija za sredu, sedmi april.

Očekivano, Šabac nije imao problema protiv Banjice, 21:2 je slavio, trener Vasović je imao priliku da pruži značajnu šansu i igračima sa manjom minutažom i odmori najbolje za važan duel koji ih očekuje. Trijumf nad Zvezdom, osim velikog psihološkog značaja, vraća Šapčane u borbu za drugo mesto pred plej of, a ta pozicija će značiti i prednost domaćeg terena i u polufinalu plej ofa. Svakako da je plej of merilo forme u najvažnijem trenutku, te je regularni tok i priprema za ono što sledi.

Zvezda jeste bila favoriti iz senke pred početak sezone, no trener koji je dugo u klubu, nekada možda i podcenjen, Aleksandar Filipović napravio je tim koji je uspeo da ostvari više u Evropi od svih drugih, protiv Solnoka traži finale LEN, osvojio je Kup iako nije njegov tim bio favorit. Tankosiću, Kasumu, Basari, Šulcum, Vukićeviću, pridružili su se Rađen, Šimicu i sada je to tim koji ne krije da želi duplu krunu. U Beogradu su jesenas slavili domaćini, ali u meču gde je Šabac bio bolji tri četvrtine duela. Poslednji meč u Šapcu rešen je u psolednjoj sekundi, a malo ko pamti duel ovih ekipa da nije bilo drame.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa