22. april 2021.22. apr 2021.
Foto: S. S.

Foto: S. S.

FUDBAL: SUPER LIGA

Borba za častan oproštaj

Borba za podizanje bodovnog salda. Žal zbog mnogo pojedinosti i možda bodom protiv Partizana. Javor pod moranjem, Mačva bez imperativa. Tri putnika u Drugu ligu poznata, sedam opcija za još tri
Četvorosezonska saga Mačve u Super ligi će biti okončana 19. maja za kada je zakazano poslednje kolo. Već dugo je to činjenica i zajedno sa Bačkom i Zlatiborom Šapčani vode borbu za što časniji oproštaj. Tri tima su već eliminisana, još sedam je ugroženo, tri od njih će se pridružiti pomenutima. Ostaje žal što je mogao biti osvojen možda bod u duelu sa velikim Partizanom, ostaje i žal što izvanredni mladi golman Gordić nije član Mačve, već je na pozajmici i klub napušta na kraju sezone i još mnogo toga ostaje za lament. Realno je da Mačva nema kvalitet za elitu i u šest kola treba da se izbori za što časniji oproštaj i možda malo bolji prosek nego prethodne sezone.

Mačva – Partizan 1:2 (1:1)
Stadion Mačve. Sudija: Pavle Tomić (Beograd). Pomoćnici: Petrović i Pavlović (oba Užice). Žuti kartoni: Sladojević, O. Mijailović, N. Panić, Gordić (Mačva), Štulić (Partizan). Strelci: Knežević u 3. za Mačvu; Asano u 43 i Marković u 56. za Partizan.
MAČVA: Gordić, Pejović (Jovanović), M. Mijailović, O. Mijailović (Tripković), Subotić, Sladojević (Obrovac), Adamović, Knežević, Ćirković, Trimanović (V. Panić), Đoković (N. Panić).
PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ostojić, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Pavlović (Jojić), Asano (Holende), Marković (Jović), Natho (Suma), Štulić (F. Stevanović).


Treći put je u Šapcu vodila Mačva protiv Partizana, imala izvanrednu priliku i za 2:0, ali ponovo je poražena, naredni rival, Javor, svakako je daleko kvalitetom od crno-belih i u grčevitoj borbi je za opstanak. Prednost njihova je u kvalitetu i domaćem terenu, dok je imperativ otežavajuća okolnost. Zahvaljujući apsolutno najboljem igraču Lukoviću, oni su u sredini efikasnosti, mogu da priprete još Ilić i Maričić. Šapčane za Javor vežu lepe uspomene. Pobede u Šapcu i najubedljiviji trijumf na gostovanju u novom superligaškom intervalu, 4:0 leta 2017. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa