24. jun 2021.24. jun 2021.
Elixir Zorka počela remont i nastavila radove na ugradnji skrubera
Obaveštenje o započetom remontu

Elixir Zorka počela remont i nastavila radove na ugradnji skrubera

Ovaj projekat Elixir je počeo 2018. godine, a podrazumeva postavljanje dva dodatna skrubera/filtera i podizanje visine fabričkog dimnjaka u cilju smanjenja emisije gasova i intenziteta perjanice završnog emitera
U skladu sa ranijom najavom, Fabrika za proizvodnju mineralnih đubriva Elixir Zorka danas je počela remont tokom kog se nastavljaju radovi na projektu unapređenja tehnološkog procesa u cilju daljeg smanjenja emisije gasova.
Ovaj projekat Elixir je počeo 2018. godine, a podrazumeva postavljanje dva dodatna skrubera/filtera i podizanje visine fabričkog dimnjaka u cilju smanjenja emisije gasova i intenziteta perjanice završnog emitera.
U toku remonta biće završena ugradnja predispirača emitera, kao i radovi na ugradnji dodatne opreme i uređaja na završnom emiteru. U okviru ovog posla biće urađeno i podizanje visine fabričkog emitera, u cilju smanjenja intenziteta perjanice. Nakon završetka remonta, od 14. jula do kraja avgusta, biće završena i treća faza – ugradnja ispirača granulatora, što dodatno smanjuje emisiju gasova. Ukupna vrednost ovih investicija je oko 3 miliona evra.
Ovim projektom biće postignut najviši stepen pranja otpadnih gasova i dodatno smanjene ukupne nečistoće u prečišćenim gasovima. Iako su i sada vrednosti izmerenih gasova na mernim mestima značajno ispod dozvoljenih, sve aktivnosti dovešće do njihovog daljeg smanjenja, što je krajnji cilj celog projekta.
Realizacijom projekta unapređenja tehnološkog procesa Fabrika Elixir Zorka potvrđuje svoju odgovornost i spremnost da aktivno doprinese sveobuhvatnom planu za unapređenje kvaliteta vazduha u Šapcu, otvorena za saradnju sa lokalnom samoupravom, organizacijama i udruženjima koja imaju isti cilj.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa