15. jul 2021.15. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ZAPOČETI RADOVI NA ASFALTIRANjU DEONICE PUTA U MAOVIMA

NE ZABORAVLjAMO NIJEDNO SELO

U sredu su započeti radovi na asfaltiranju puta u Maovima dužine 2.700 metara. Početak radova obišao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

- Krenuli smo u realizaciju ovog projekta vrednosti 57 miliona dinara iz državnog budžeta. Prvih 2,7 kilometara završavamo u naredna dva dana i krećemo dalje. Ukupno će oko šest kilometara biti urađeno na deonici Jevremovac-Maovi-Bogosavac. Stvaramo uslove da mladi ostanu na selu, da omogućimo našim poljoprivrednim proizvođačima brže i kvalitetnije poslovanje. Nekoliko velikih gazdinstava na ovom potezu, od kojih i farma goveda koja je jedna od najvećih proizvođača mleka u Srbiji, imali su putnu infrastrukturu koja nije odgovoarala njihovim potrebama. Država je tu da omogući pristojne uslove života i rada na selu. Realizujemo ono što smo obećali i ove letnje mesece ćemo iskoristiti da uradimo sve što je u našoj moći da naši sugrađani imaju što kvalitetniji život, istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da se radove započete u Pocerini nastavljaju u Mačvi i Posavotamnavi - Nećemo zaboraviti nijedno selo, samo je potrebno malo strpljenja. Ovo je prva godina vlasti SNS u gradu Šapcu. Građani su nam dali šansu, siguran sam da će biti prijatno iznenađeni ispunjenim obećanjima.

U Maovima ima oko 180 aktivnih domaćinstava, od kojih je između 35 i 40 na deonici koja se asfaltira, 3 kilometra od centra.

- Ovo je veliki dan za Mesnu zajednicu Maovi, koja se bavi stočarstvom i koja je po broju stanovnika i broju grla stoke verovatno među prvima u Srbiji. Ovo znači ostanak mladih na selu zato što će na ovaj način biti omogućen prilaz gazdinstivma i njivama. Predsednik Srbije i lokalna samouprava prepoznali su problem i ispunili dato obećanje, rekao je Dragan Marjanović, potpredsednik Mesne zajednice Maovi.
M.F.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa