Info

19. avgust 2021.19. avg 2021.
mešter u doba nastupa za partizan, foto: handball-world.news

mešter u doba nastupa za partizan, foto: handball-world.news

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

Mešter „plastičar“

Kada su potvrđena tri pojačanja u redovima Metaloplastike najavljeno je da prestoji još potraga za alternativom među srednjim bekovima kako bi se kompletirao prelazni rok i verovatno poslednja akvizicija Šapčana je iskusni Savo Mešter.

Srednji bek rođen 1990. godine ponikao je u rukometnoj školi Crvenke gde je i započeo profesionalnu karijeru. Važio je za jednog od najperspektivnijih rukometaša Evrope. Posle Crvenke nastupao je za Partizan u godinama kada su Beograđani bili najbolji tim u državi i u te tri godine je osvojio dve titule, dva kupa i dva super kupa Srbije pred odlazak u inostranstvo.

Internacionalnu karijeru je gradio u Danskoj, Mađarskoj, Turskoj, Izraelu. Poslednji klub za koji je nastupao bio je izraelski Rehovot.

Za reprezentaciju je nastupao u svim starosnim kategorijama uključujući i seniore. Igrao je na Svetskom i Evropskom prvenstvu za juniore, Evropskom za kadete, Svetskom za seniore 2009, a osvojio je i dve medalje, zlato na Mediteranskim igrama 2009. i srebro na Univerzijadi u J. Koreji.

Pre njega u klub su pristigli: Vuk Milenković, Darko Arsić i Nemanja Milovanović, a u drugim sredinama su: Bomaštar, Vorkapić, Babić, Mitrović, Đukić.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa