16. septembar 2021.16. sep 2021.
Orijentiring - zajednička aktivnost osnovnih škola
DRUŽENjE I UČENjE KROZ SPORT I REKREACIJU

Orijentiring - zajednička aktivnost osnovnih škola

„Nikolaj Velimirović“, „Laza K. Lazarević“ i „Vuk Karadžić“
Dana, 11. septembra na Letnjikovcu u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa – trim staze, održana je prva radionica u okviru projekta Centra za interaktivnu pedagogiju i Dečije Fondacije „Pestaloci“. Domaćin akcije bila je Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“, dok su učešće uzele i dve partnerske škole na projektu OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ „Laza K. Lazarević“.
Učešće u akciji uzelo je ukupno 18 učenika, u pratnji svojih nastavnika. Osnovnu obuku iz Orijentiringa učenicima je prikazao Živan Milošević, koordinator za Orijentiring, iz OŠ „Nikolaj Velimirović“ . Nakon toga učenici su dobili karte sa kontrolnim tačkama, na kojima su bile postavljene koverte različitih boja,i podeljeni su u tri mešovite ekipe. Prva ekipa pronalazila je ljubičaste koverte, druga žute, dok je treća ekipa bila zadužena da pronađe crvene koverte. U nekim od koverata bile su sakrivene puzle (zbirno 100 puzli na 15 koverti), koje je svaka ekipa na kraju takmičenja morala da sklopi u datu sliku. Akcenat nije bio na pobedi, već na zabavi, druženju i aktivnom boravku u prirodi. Nastavnici iz partnerskih škola, koji su učestvovali u akciji, dobili su priručnik za nastavnike o osnovnoj obuci iz Orijentiringa, a svaka škola Pohvale za učešće.
Orijentiring kao zajednička aktivnost sve tri škole, realizovan je na Dan pešačenja, kada cela Srbija hoda, u saradnji sa Planinarskim Savezom Srbije. Učesnici su spojili lepo i korisno – druženje i učenje, kroz sport i rekreaciju u prirodi.
Projektni timovi
OŠ „Nikolaj Velimirović“, OŠ „Vuk Karadžić“ i O „Laza K. Lazarević“

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa