20. oktobar 2011.20. okt 2011.
PROMOCIJA OLIMPIJSKIH VREDNOSTI

VRATIMO DECU NA SPORTSKE TERENE

U Šapcu su prošle srede održane Tradicionalne sportske igre. Tom prilikom gradonačelnik Šapca Miloš Milošević ugostio predstavnike Olimpijskog komiteta Srbije
Na tradicionalnim sportskim igrama koje organizuje Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa fondom “Olimpijska solidarnost“ Međunarodnog olimpijskog komiteta, u Šapcu je učestvovalo preko 200 učenika svih šabačkih osnovnih škola. Deca uzrasta od prvog do osmog razreda nadmetala su se u nabacivanju potkovice, nadvlačenju konopca, savladavanju poligona sa preprekama, nadvlačenju marame. Osnovni smisao, ovog takmičenja, kako su naveli organizatori je da se deca odvoje od računara i ponovo zainteresuju za igru na pravim sportskim terenima.
- Kao deca mi smo se igrali napolju, danas mladi naraštaji vreme provode za računarom, igrajući igrice. Cilj Tradicionalnih sportskih igara, da se mali učesnici i po njihovom okončanju vrate na prave sportske terene i nastave sa igrom ““ rekao je između ostalog Milan Pavlović, menadžer projekta za Tradicionalne sportske igre.
Grad Šabac je u samom vrhu među lokalnim samoupravama po visini novčanih sredstava koje izdvaja za sport, istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, i spomenuo podatak da je Grad u 2011. godini u obvnavljanje i izgradnju objekata sportske infrastrukture, pomoć klubovima i afirmaciju sporta u Šapcu izdvojio blizu 300 miliona dinara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa