23. septembar 2021.23. sep 2021.
Mačva u vrhu Foto: S.S.

Mačva u vrhu Foto: S.S.

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Teško je ne maštati

Uspešan nastup na teškim mečevima. Pobeda posle preokreta. Teško je ne maštati o povratku u Super ligu iako još traje prva trećina sezone. Juče u Žarkovu. Stiže Radnički iz S. Mitrovice
Još je u toku prva trećina sezone i upravo je deset kola donekle optimalan period da se iskristališu grupe ekipa koje plediraju na borbu za vrh, potom one zadovoljne zlatnom sredinom i deo klubova zabrinutih za prvoligaški status. Nastupi šabačke Mačve svrstali su je za sada u prvu grupu i teško je ne maštati o borbi za Super ligu već ove sezone ma kako daleko sve to delovalo. Uz izuzetak loše igre u Klupcima, Mačvi se nema šta zameriti za do sada pokazano. Mnogi jaki rivali su iza Šapčana, a uspevali su da pariraju na gostovanjima, pobeđuju vodeće posle preokreta kao što je to slučaj protiv Inđije, igra je dobra, postoji jasna kontura tima i svi epiteti su tu za borbu za najviši plasman.

-Moramo biti skromni, to sam rekao i momcima. Samo ukoliko smo skromni i sa obe noge na zemlju, vredni i predani na svakom treningu, na svakoj utakmici, možemo da nastavimo sa dobrim rezultatima. U biću sportiste je da se nada najvišim ciljevima, maštamo i mi, ali ostajemo predani principu meč po meč, razmišljajući samo o sledećem rivalu – ističe trener Boris Savić.

Mačva – Inđija 2:1 (1:1)
Stadion Mačve. Gledalaca: 2.000. Glavni sudija: M. Milenković; pomoćnici: Miroslavljević i Jovčić (svi Beograd). STRELCI: Stevanović u 19. i Belić u 57. minutu za Mačvu; Nedeljković u 14. za Inđiju: Žuti kartoni: Adamović, Pešić, Gigić, Belić, Arambašić, Jevtić (Mačva), Nedeljković, Ignjatović, Rađen (Inđija).
MAČVA: Samurović, Popović, Pešić, Jevtić, Stevanović, Belić, Adamović, Ristanović (Čvorić), Mijailović (Radovanović), Gigić (Trimanović), Arambašić (Subotić).
INĐIJA: Vukašinović, Nedeljković, Vukajlović, Riznić (Kovačević), Milosavljev (Vukčević), Kukolj (Đokić), Jovanović, Žakula, Desančić, Rađen, Ignjatović


Utisci posle Inđije još su jaki, a već juče je Mačva igrala novi derbi. Dočekalo ih je trećeplasirano Žarkovo. Remi je zadržao Mačvu u vrhu, a eventualna pobeda definitvno „opteretila“ ulogom pretendenta za elitu. Ne znamo u ovom trenutku ishod ovog duela, no bez obzira na konačan rezultat, u nedelju Mačva protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice ima ulogu favorita i svi prisutni će očekivati tri boda. Mitrovčani su u borbi za opstanak, loše su započeli sezonu i sigurno da spremaju jaku defanzivu u potrazi za bodom u Šapcu koji bi bio veliko dostignuće za njih. Naredne godine ovaj klub slavi vek postojanja i žele da ga dočekaju u Prvoj ligi. Ibrahim Mustafa je najveća opasnost po rivala.

Posle Radničkog Mačvu očekuju uslovno govoreći lakši rivali: Grafičar, Bačka, Zlatibor, svi trenutno u donjem delu tabele, potom Timok i IMT, klubovi iz sredine, pred derbi u poslednjem jesenjem kolu protiv sadašnjeg lidera iz Novog Sada.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa