14. oktobar 2021.14. okt 2021.

Treking na Zasavici

Planinarsko-alpinistički klub “Čivija“ iz Šapca je, proteklog vikenda, bio organizator Međunarodnog susreta planinara i poslednjeg 7.kola Vojvođanske treking lige na Zasavici.

U specijalnom rezervatu prirode Zasavica okupilo se oko 300 učesnika ove manifestacije iz Srbije, Republike Srpske i Mađarske. Prvi su startovali takmičari Vojvođanske treking lige, njih 186. Staze su bile kružne, a dužine su iznosile 13, 21 i 33 kilometra uz 4 kontrolne tačke. Potom je krenula grupa rekreativaca na najkraću treking stazu od 13 km da bi posle sat vremena svi ostali učesnici pešačili do sela Ravnje. Ispred šanca Zeke Buljubaše prisutne su pozdravili predstavnici mesne zajednice Ravnje i predstavili tok boja na Zasavici, a koji se odigrao 1813. godine. Sa zadovoljstvom su pokazali i postavku muzeja, crkvu i posebno mural, dug 50 metara, koji predstavlja srpske ustanike sa jedne, i tursku vojsku na suprotnoj strani.

Ponovnim dolaskom u rezervat Zasavica podeljene su zahvalnice za učestvovanje na manifestaciji, a medalje i pehari za takmičare Vojvođanske treking lige.

Uz fizičke aktivnosti učesnicima su bili na raspolaganju svi sadržaji koje nudi SRP Zasavica.
Naredna manifestacija biće održana 2.oktobra 2022.godine.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa