14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Sačuvajmo okolinu i osmeh našem sugrađaninu
Humanitarna akcija učenika i
zaposlenih u Šabačkoj gimnaziji

Sačuvajmo okolinu i osmeh našem sugrađaninu

Pre otprilike osam ili devet godina učenici i zaposleni u Šabačkoj gimnaziji su se prvi put uključili u akciju Čep za hendikep, kako bi pomogli osobama sa invaliditetom
U saradnji sa Udruženjem „Da budemo svi jednaki“, tačnije u dogovoru sa magistrom Mirjanom Savić, logopedom surdologom specijalistom i članom ovog Udruženja, Šabačka gimnazija se uključila u akciju prikupljanja plastičnih čepova u humanitarne svrhe. Čepove ćemo donirati Udruženju, a novac od prodaje čepova namenjen je ovog puta izgradnji pristupne rampe za našeg sugrađanina.
Pre otprilike osam ili devet godina učenici i zaposleni u Šabačkoj gimnaziji su se prvi put uključili u akciju Čep za hendikep, kako bi pomogli osobama sa invaliditetom, na inicijativu koleginice u penziji Vesne Veselinović, profesora geografije i Biljane Drobnjak, stručnog saradnika.

-Nisam sasvim sigurna da bih mogla navesti tačan datum i godinu, kada smo se uključili prvi put u ovu akciju, ali se odlično sećam da smo tadašnja direktorka Šabačke gimnazije Miroslava Ivanović, profesorka hemije u penziji i ja, uspele da dobijemo i namensku kutiju u obliku epruvete za sakupljanje čepova. Odziv svih ovih godina za učešće u ovoj akciji i količina prikupljenih čepova su dosta dobri.



Sakupljanje plastičnih čepova u ovakvim akcijama sem tog humanog i razvijanja podrške i empatije, zbog zaštite i očuvanja životne sredine ima i socio-ekološku dimenziju za sve one koji u tome učestvuju indirektno ili direktno. Kako smo u obavezi u skladu sa Zakonom i različitim pravilnicima da kod učenika razvijamo i međupredmetne kompetencije od kojih je jedna i odgovoran odnos prema okolini, zaista se trudimo svi u našoj Školi da organizujemo različite manifestacije sa tim istim ciljem. Naši učenici se rado odazivaju ovakvim akcijama i veoma su aktivni, tako da nam onda nije komplikovano da zajedno sa njima ovakve akcije uspešno i realizujemo, rekla nam je Biljana Drobnjak, stručni saradnik, master pedagog u zvanju pedagoškog savetnika.

Čepove možete ostaviti u namensku kutiju pored glavnog ulaza u Školu, ili ih dati Biljani Drobnjak. Planirali smo da Akcija (za ovog sugrađanina), traje narednih mesec dana, otprilike do kraja oktobra meseca. Ovu priliku koristimo da zamolimo sve prijatelje Šabačke gimnazije da doniraju plastične čepove, kako bismo pomogli našem sugrađaninu, istakao nam je Saša Lazić, stručni saradnik bibliotekar u Šabačkoj gimnaziji i organizator ove Akcije zajedno sa Biljanom Drobnjak.
Podsećamo sve zainteresovane sugrađane ukoliko žele da budu donatori, da mogu plastične čepove ostaviti u Šabačkoj gimnaziji svakog radnog dana od 7.30 do 19.30 sati.
Šabačka gimnazija

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa