21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Poraz upozorenja

Poraz upozorenja

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Pauza za analizu

Vikedn iza nas šabački rukomet neće pamtiti po dobrom. Metaloplastika se u Kragujevcu morala oprostiti od bodova, a pobeda u planovima Medicinara pred dolazak Vojvodine raspršila se jednakom silinom u sali Gimnazije. Prekinuta je serija od pet mečeva bez poraza u Šapcu od Novosađanki.
Tabela gde je Vojvodina bila na dnu bez bodova zavarala je sve, raspored ih je posla „dole“, ali su kvalitet i iskustvo nekoliko rukometašica došli, nažalost do izražaja u Šapcu. Tamara Žarković je osvojila titulu sa Medicinarom, ali je glavni krivac za nezadovoljstvo domaćih bila u nedelju. Samopouzdanje je poljuljala i golman Radojičić, a sve se skupilo u drugom poluvremenu kada je napravljen veliki preokret.

-Postoji nešto što me brine više od činjenice da smo nadigrane, a to je nedostatak želje, meni neshvatljiv. Mi smo mlad tim i naša snaga moraju da budu borbenost i želja, ukoliko voljni momenat ne popravimo čeka nas mnogo problema u nastavku sezone. Ne sme u Šapcu neko da ima veću želju od nas. Mogu da razumem poraze, svako može da ima loš dan, pojedinac ili kolektiv, ali ne mogu da razumem i ne želim da tolerišem nedostatak želje – naglasila je „krivca“ za neuspeh i strepnju za nastavak Sandra Kolaković, trener Šapčanki.

Medicinar - Vojvodina 27:30 (16:14)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 500. Sudije: Dauti i Minić (oba BG). Sedmerci: Medicinar 7 (4); Vojvodina 5 (5). Isključenja: Medicinar 10; Vojvodina 12 minuta.
MEDICINAR: Obrenović 5(1), Kojić 1, Radukić, Ninković (7 odbrana), Tomković 8(2) , Cvejić (5 odbrana), Kažić 2 , Cvetinović, Vasić, Krstić 2(1) , Rakić 3 , Cvijanović 3 , Ivković 3, Glišić.
VOJVODINA: Guteša, Vulić, Čaušević, Žarković 12 (5), Lovrić, Đukić 1, Knežev, Lazić 6, Ivošević, Veličković, Mijailović 3, Radojičić (10 odbrana), Bošnjak 1, Zečević 5, Milovanović, Uzelac 2.


Upravo psihološka snaga igračica Medicinara je na ispitu. Vezale su dva uzastopna poraza, vremena za analizu imaju tokom slobodnog vikenda usled obaveza Radničkog u Evropi, ali ih potom čekaju novi, najteži mogući izazovi. Prvo u Šabac 30. novembra stiže Jagodina, šampion i bez konkurencije najbolji tim u državi, a potom 3. novembra gostuju vicešampionu u Kragujevcu, baš timu koji je protiv Jagodine ostao neporažen. Biće to prvo od tri uzastopna gostovanja. Slede Inđija, još jedan tim iz vrha i Naisa u Nišu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa