21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Širenje vodovodne i kanalizacione mreže
GRADONAČELNIK PAJIĆ POSETIO JKP „VODOVOD ŠABAC“

Širenje vodovodne i kanalizacione mreže

U okviru projekta ,,Čista Srbija“, zahvaljujući podršci države, na teritoriji grada Šapca će do 2025. godine kanalizaciona mreža biti produžena za 150 kilometara, 100 kilometara u prigradskim naseljima i 50 na seoskom području. Pored ovog, koje nam dolazi iz investicionog plana države, iz sopstvenih sredstava i sredstava Grada, radićemo na širenju vodovodne mreže u našem grad
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, prošlog četvrtka, posetio je JKP ,,Vodovod Šabac” gde je sa v.d. direktora Jovanom Vranešom, inženjerima i stručnim timom razgovarao o stanju u preduzeću i planovima za budućnost.

Gradonačelnik Pajić istakao je da Vodovod može da se pohvali da je u oblasti vodosnabdevanja ispunio sve zahteve građana i privrede.

- Ovo javno preduzeće u svojim laboratorijama kontroliše biološki i hemijski kvalitet vode koju naši sugrađani koriste. Potencijali izvorišta i kvalitet pijaće vode su odlični, istakako je Pajić i dodao da su za naredni period dogovorili obećano širenje vodovodne i kanalizacione mreže.
Gradonačelnik Pajić i Vraneš obišli su izvorište vode “Mali Zabran”, crpnu stanicu ,,Metaloplastika” i Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.- U okviru projekta ,,Čista Srbija“, zahvaljujući podršci države, na teritoriji grada Šapca će do 2025. godine kanalizaciona mreža biti produžena za 150 kilometara, 100 kilometara u prigradskim naseljima i 50 na seoskom području. U današnje vreme, značaj kanalizacije je sve veći, jer su pred nama sve zahtevniji ekološki standardi koje je potrebno obezbediti. Za poboljšanje uslova života i rada na selu, kanalizacija je jedan od bitnijih preduslova. Grad Šabac svojim odnosom prema ekologiji, a pre svega prema kvalitetu života svojih sugrađana, teži moderno uređenom gradu – Gradu budućnosti ”, kazao je Pajić.

Vraneš je naglasio je da mu je drago što je gradonačelnik posetio jedno od najvažnijih komunalnih preduzeća u gradu.

- Dogovorili smo se da zajednički nastupimo u rešavanju svih vizija i poslovnih planova koje naše preduzeće ima. Jedan od prvih je projekat ,,Čista Srbija”, a akcenat smo stavili i na vodosnabdevanje. Pored ovog, koje nam dolazi iz investicionog plana države, iz sopstvenih sredstava i sredstava Grada, radićemo na širenju vodovodne mreže u našem gradu. Počinjemo sa studijama, ispitivanjima, izradama generalnih projekata da bismo dobili kompletnu sliku o potrebi vodosnabdevanja i kanalisanja našeg grada”, rekao je Vraneš.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa