21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Broj obolelih i dalje u porastu
Sedmični izveštaj načelnika MUO

Broj obolelih i dalje u porastu

Prema podacima Kriznog štaba,koji se svakodnevno publikuju javnosti na području Republike Srbije u porastu je broj zaraženih, hospitalizovanih, lica za preglede u kovid ambulantama i preminulih.Povećanje novoobolelih prisutno je i na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, pa se epidemiološka situacija pogoršava.

Vlada Republike Srbije je , u skladu sa Odlukom Kriznog štaba, donela mere 16. juna,kao i izmene od 17.juna 2021. godine, sa kojima su sve lokalne samouprave Mačvanskog upravnog okruga upoznate danom donošenja koje se i dalje primenjuju.

Da bi sprečili dalji rast broja oboleleih moraju se svakodnevno sprovoditi nadzori i promocija vakcinacije kako bi što pre došli do kolektivnog imuniteta.

Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor uputila je hitan dopis Upravnim okruzima da se sprovodi pojačan koordinisani nadzor u vreme produženog vikenda, od četvrtka do nedelje.
S tim u vezi od četvrtka 14. oktobra do ponedeljka 18. oktobra pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/ milicije, o čemu su gradonačelnici gradova, predsednici opština i rukovodioci inspekcijskih službi obavešteni, kako bi se sačinio plan nadzora za produženi vikend.

Obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama sa preko 500 ljudi i dalje je na snazi. Redovni nadzori u primeni epidemioloških mera nastavljeni su svakodnevno, po utvrđenoj dinamici.
Potrebno je obnoviti komunikaciju i neposrednu saradnju sa nadležnom policijskom upravom radi angažovanja pripadnika MUPa, u cilju pružanje podrške i bezbednosti u toku rada svim republičkim i lokalnim inspektorima.

Načelnici upravnih okruga i dalje su u obavezi da u saradnji sa rukovodiocima sanitarne inspekcije i rukovodiocima komunalne inspekcije odnosno milicije, izvrše usklađivanje planova rada, u odnosu na napred navedene prioritete nadzora, na način da ljudski resursi budu racionalno raspoređeni, shodno kapacitetima.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.
Od četvrtka 14. oktobra do ponedeljka 18. oktobra kontrolisano je 807 objekata, a u nadzoru je učestvovalo 103 inspektora.Tokom nadzora inspektori nisu utvrdili nepravilnosti u poštovanju naloženih mera.

Od 19.marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE. Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi upozoravaju da je situacija ozbiljna. Apeluje se na građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu ,kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa