21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Zahvalnost roditelja
Posvećenost i predanost profesiji

Zahvalnost roditelja

Svi lepi trenuci, dogodovštine, izazovi, sećanja mogu da se pretoče u jednu reč, a to je zahvalnost. Poruka roditelja je da i drugi treba da slede njihov primer i javno istaknu one koji u teškom vremenu iskrivljenih vrednosti predstavljaju uzor i svojim delovanjem bude veru i nadu u bolju budućnost
Nedavno se grupa roditelja Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ obratila našoj redakciji sa željom da ukažu na učiteljicu njihove dece koja uz savesnost i profesionalnost svakodnevno demonstrira i istinsku ljubav prema svom pozivu. Svesni su da postoji mnogo profesionalaca, ne samo u prosveti, nego i u drugim oblastima koji na kvalitetan i predan način obavljaju svoj posao, ali da briga Katarine Gajić prema učenicima prevazilazi nivo posvećenosti poziva.

Osim školskog znanja koje je prenela njihovoj deci, Katarina ih je učila da budu svesni, samostalni, a pre svega dobri mladi ljudi. Podučavala ih je da prihvataju različitost, cene trud, čovekoljublje, drugarstvo i da uvek budu tu jedni za druge.

-Zahvalni smo joj na svemu što je učinila za našu decu, posebno u vremenu pandemije, kada se nastava odvijala onlajn. Bodrila ih je, bila tu za njih - ističe jedna od majki.
Iako su zakoračili u viši razred, Katarina Gajić je još uvek tema njihovih uspomena na dosadašnje školske dane.

-Moj sin iako je sada peti razred, često govori o svojoj učiteljici. Želeo je da odlazi na časove kod mlađih generacija i pomaže joj u radu koliko može.

Poziv prosvetara nije samo prenošenje znanja i priprema učenika za izazove gradiva viših razreda, već i usađivanje najvećih vrednosti.

-Retki su prosvetni radnici kao što je Katarina Gajić. Posebno kod nje cenim to što decu uči toleranciji i razumevanju svake različitosti.

Jun se približavao, četvrti razred je bio na izmaku, međutim nije dozvolila da zvono što označava kraj poslednjeg časa bude i signal rastanka posle četiri godine pune divnih trenutaka, dodaju roditelji.

-Kada je došlo vreme za rastanak, ona je sve učenike odvela na oproštajno druženje, ostavljajući emotivnu, dirljivu poruku podrške pred novu fazu obrazovanja.

Uz sve vrline koje je krase, kao učiteljicu i čoveka, nijednog trenutka nije zaboravila da se rad mora vrednovati, kažu majke učenika.

-Pravi je pedagog, podsticala je uvek timski rad, dok je prilikom usvajanja novih znanja bila stroga, ali uz mnogo razumevanja i podrške.

Viber grupa u koju su uključeni učiteljica i đaci, kao pečat vremena i obaveza u vreme pandemije, nije nestala na kraju četvrtog razreda, već je Katarina predložila da ona i dalje bude aktivna kako bi njeni, već bivši đaci, delili radosti i probleme sa kojima se susreću.

Svi lepi trenuci, dogodovštine, izazovi, sećanja mogu da se pretoče u jednu reč, a to je zahvalnost. Poruka roditelja je da i drugi treba da slede njihov primer i javno istaknu one koji u teškom vremenu iskrivljenih vrednosti predstavljaju uzor i svojim delovanjem bude veru i nadu u bolju budućnost.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa