21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Vakcina najvažnija mera u zaštiti zdravlja
DIREKTOR ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLjE PRIMIO DVE VAKCINE

Vakcina najvažnija mera u zaštiti zdravlja

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac, dr Branko Vujković iskoristio je prvi dan početka vekcinacije protiv sezonskog gripa u Šapcu kako bi primio ovu, ali i treću dozu Sinofarm vakcine protiv kovida. Vujoović se protiv gripa imunizovao vakcinom koju je proizveo “Torlak”.

-Posle više od deceniju urušavanja instituta “Torlak” dobra vest za sve građane Srbije je da je država pokrenula proizvodnju i da “Torlak”, pored toga što će biti centar za Srbiju, biće i za ovaj deo Evrope. Ponovo, u velikim količinama, proizvodi vakcinu protiv gripa, ali i vakcinu protiv Kovida 19. Već je proizveo skoro dva miliona doza vakcine protiv kovida 19. Dobra vest za građane Srbije je da obe vakcine mogu primiti na svim vakcinalnim punktovima širom Mačvanskog okruga. Iskoristi svoje pravo, kako bih zaštito svoje, ali i zdravlje svojih ukućana i zajednice i primio treću dozu vakcine protiv kovida 19 i vakcinu protiv gripa, rekao je dr Branko Vujković.

Na teritoriji Okruga dato je skoro 300.000 doza vakcina protiv kovida 19 i nije bilo nijednog težeg neželjenog dejstva.

Vujković je rekao da je u tom trenutku u kovid bolnicama Mačvanskog okruga više od 300 teško obolelih pacijenata, a 162 osobe su u ovim bolnicama umrle za mesec dana. Veliki broj je bio radno sposoban, a četiri petine nisu bili vakcinisani.

-Apelujem na sve zdravstvene radnike da promovišu vakcinaciju, kao najvažniju meru za zaštitu zdravlja. Pozivam građane da sve koji ih odvraćaju od vakcinacije prijave nadležnim zdravstveim institucijama, zdravstvenoj inspekciji i Lekarskoj komori Srbije, poručio je dr Branko Vujković.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa